Hoppa till sidans innehåll

Allsvenskt styrkebesked av Falu BS med ackumulerad slutspurt

2018-01-22 18:07
Det blev två nya fullpoängare i Bandyallsvenskan för Falu BS i helgen på hemmaplan. Tranås besegrades på lördagen med 6-3 och Nässjö på söndagen med 6-1. Därigenom stärker Falu BS sin position för att kunna vara med att fightas om en Elitserieplats.
  • Uppdaterad: 2018-01-22 18:07

Lugnets bandyarena, 20 och 21 januari.

I fina vinterförhållanden för bandy med 5-7 °C spelades alltså två matcher i helgen mot Tranås BoIS och Nässjö IF. Båda lagen bjöd inledningsvis Falu BS på bra motstånd där Tranås hade 3-3 i halvtid och Nässjö ledde med 0-1. Falu BS fick inte sitt spel att stämma speciellt bra mot något av lagen i den första halvleken. 
Det lossnade sedan rejält för Falu BS i andra halvlek där man gick ifrån och vann över Tranås med 6-3 och det blev hela 6-1 mot Nässjö.

Falu BS –Tranås BoIS 6-3 (3-3)
Lördagens match mot Tranås var det länge jämn och oviss. Tranås hade bra bollinnehav, bra fart under skridskorna och tog också ledningen. Falun kvitterade snabbt där på.

 Det som i fortsättningen kom att prägla matchen var de anmärkningsvärt många straffarna, hela åtta stycken. Fyra för vardera laget. Dessutom blev det mål på endast tre av dem. Första halvlek slutade 3-3. 

 I andra halvlek blev Falu BS spelkvalitet bättre och det resulterade i ytterligare tre mål fram till 6-3. Faluns målvakt gjorde många avgörande räddningar.

Falu BS –Nässjö 6-1 (0-1)
Matchen mot Nässjö gestaltade sig i många delar lika som matchen mot Tranås. Falu BS kom inte upp i nivå med sitt spel i första halvlek. Nässjö stod för fart och fläkt och hade många farliga inbrytningar framför mål. Nässjö gjorde också mål i 18:e minuten, ett ledningsmål som stod sig halvleken ut.

I andra halvlek började plötsligt spelet att stämma för Falu BS. David Jansson klev fram och gjorde på kort tid (4 min) tre mål fram till 3-1.  Nässjö begärde kort därpå Timeout men kunde inte åstadkomma någon vändning genom det. Falu BS spelade ut för fullt och kunde göra ytterligare tre mål genom Michael Pettersson, Axel Berglund och Emanuel Sundqvist.
Det sista målet en riktig delikatess i samspel hur man tar sig igenom ett försvar.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info