Hoppa till sidans innehåll

Falu BS vinst med 5-1 mot meriterade Ljusdal

2017-11-17 19:33
Det ser lovande ut för Falu BS denna vinter med en stark inledning i Bandyallsvenskan. Två nya poäng mot det meriterade Ljusdal BK innebär serieledning, även om vi bara är i inledningsskedet av en lång säsong med många tuffa drabbningar kvar.
  • Uppdaterad: 2017-11-17 19:33

Matchen inleddes på allra bästa sätt för Falu BS. Redan i den andra minuten kom ledningsmålet på ett oväntat och välplacerat skott av Axel Jansson. Falu BS spelade ett mycket bra lagspel som vi inte sett motsvarighet till på länge. Där fanns kvaliteter som vi faktiskt påminner oss om från tidigare elitsejourer.

Daniel Bäck, som var bra matchen igenom och utsågs till matchens lirare, utökade ledningen i slutet av halvleken som resulterade i 2-0.
Ljusdal hade också ett par vassa möjligheter som kunde ha påverkat utvecklingen av matchen.

I andra halvlek reducerade Ljusdal efter drygt tio minuter genom Olle Sundin till 2-1. Han var den kanske den mest tongivande spelaren i Ljusdal under kvällen och har för övrigt tidigare spelat i Falu BS.

Regnet påverkade spelet med sämre isförhållanden som följd, men Falu BS fortsatte med ett disciplinerat spel under halvleken och det var jämnt och ovisst vilket av lagen som skulle göra nästa mål.

Michael Pettersson hade svaret genom att göra ett hattrick med sina tre mål i samma halvlek från 2-1 till 5-1 med c:a tio minuters mellanrum. Michael leder därmed skytteligan.

Emanuel ”Manne” Sundqvist ska också ha beröm för en bra insats för laget.

Sammanfattningsvis en väl genomförd match av Falu BS och tränaren Joakim Forslund kan vara mycket nöjd med laginsatsen och alla de ambitioner som han uttalade inför matchen.

 

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info