Hoppa till sidans innehåll

NitroNora - Falu BS 5-6

2017-02-27 07:27
Falu BS herr åkte till Nora med en seger mot Västanfors förra hemmamatchen och en seger i Nora skulle ge oss en kvalmatch, matchen slutade 5-6 efter dunderrysare och en kvalplats till Elitserien är säkrad.
  • Uppdaterad: 2017-02-27 08:05

Sist skrev vi att sista hemmamatchen spelas mot Västanfors, tvi fick vi från supportrar som menade att det eventuellt kan vara sista men det är inte säkert. SÅ RÄTT NI HADE, vi har ju tre hemmamatcher kvar. Detta pga av att Falu BS drog det längsta strået i lördagens match mot NitroNora.

Falu BS åkte till Nora med vetskapen att en vinst i lördagens möte skulle säkra kvalplatsen. Men det var ingen dans på rosor. Efter ca 10 min tog Nitro ledningen genom Tomas Knutsson, men BS grabbarna fortsatte kriga och fick med sig en del frislag och hörnor, och som vi alla vet, ett offensivt Falu BS är ett farligt Falu BS och utdelning ger det. I 20e minuten höll sig David Jansson framme efter assist av Emanuel Sundqvist. 1-1, och ett ökat självförtroende. 1-2 kom även det i 27e minuten av Micke Pettersson.

Men rysaren fortsätter: inom loppet av 10 min får vi 2 spelare utvisade, och straff till Nora som sätter sin chans och med spelare utvisade håller sig Jesper Bryngelsson sig framme och återigen tar Nitro över taktpinnen. Det går till halvtidsvila där Nitro har ledning 3-2.

Andra halvlek börjar nästan som första slutar. Bs får en gubbe återigen utvisad och Jesper Bryngelsson gör sitt andra mål för dagen. Dock gör David Jansson samma sak i 52a minuten och sätter sitt andra mål för dagen. Dock är Nitro hungriga och redan efter 5 minuter gör de ytterligare ett mål efter en slagen hörna, 5-3 i 58e minuten.

Men Falu BS fortsätter och i 71a minuten pekar domaren på straffpunkten, men den letar sig in i målvaktens Anton Sandsjös händer. Men vi hann inte deppa länge då domaren återigen dömde straff och där Jesper Jacobsson klev fram och denna gång sätter bollen i mål. Nu är det match!!!

15 minuter kvar av ordinarie tid och Falu BS måste vinna matchen för att säkra kvalplatsen då Peace & Love leder sin match mot Gustavsberg i samme minut.

Nu gäller det för BS att ta igen detta. Och i 81a minut tar vi Time-Out. Vad ledarstaben säger till grabbarna vet vi inte men något händer och 83 minuten hittar William Liw fram till Fredrik Eriksson  som kvitterar. Samme Wille som nyss assisterade ett mål gör sedan segermålet i 88e minuten. 5-6 och 2 minuter kvar av ordniarie tid och 6! tillägssminuter. För många av oss var nog dessa 6 minuter väldigt låååånga minuter och i 99e minuten blåser domaren av matchen och en lättnandes suck går ur hos oss alla. KVALET är säkrat!

I och med detta har vi absolut inte spelat säsongens sista hemmamatch. Nedan ser ni hur kvalet spelas, där blåmarkerade är hemmamatcher. Nu behöver vi ert stöd! ALLA TILL LUGNET och peppa på våra grabbar. Ingenting är omöjligt, BS HEJ HEJ HEJ HEJ

Skribent: Jennifer Zetterberg
Epost: Adressen Gömd

...dag 2

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

ed_boberg

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info