Hoppa till sidans innehåll

Bempa: "Klart att BS behöver en hall"

29 OKT 2018 12:25
Bandypremiär – då håller Falu BS-ikonen Bernt "Bempa" Ericsson, 76, tummarna för sin gamla klubb. – Det är jättekul att BS är tillbaka i högsta serien och jag tror att de klarar sig kvar, säger han.
  • Skapad: 29 OKT 2018 12:25

Bandylegendaren Bempa är en av sportens allra största profiler genom tiderna. En gudabenådad spelare och en karismatisk rubrikmakare som tog Falu BS till en storhetstid på 1970-talet med två SM-guld. Han var inte bara stor inom bandysporten utan även en idrottskändis på nationell nivå – och blev till och med tryckt som frimärke. 

 – Största minnet från tiden i BS är SM-finalen 1971 (2-0 mot Sandviken), det var väl ingen som riktigt trodde att vi skulle ta oss dit. Det var en tuff match, det blåste 20 sekundmeter och snöade. Vi vann överraskande och det var underbart. 

 Bempa har hunnit bli 76 år och bor i Värmland. Han har hälsan i behåll och lever ett aktivt liv med en hel del golf. 

 – Jag vaknar varje morgon och får behålla frukosten, det får man vara nöjd med. Ont krut förgås inte så lätt, jag siktar på 110 år, säger han och skrattar.

 Och Bempa brukar fortfarande dyka upp då och då på Lugnets läktare när BS spelar.

 – Jag brukar väl stå ihop med Egon (Adeström), Hilda (Lars Hillgren) och Göran Björkman. Det är härligt att träffa dom och se BS. 

 – Jag försöker se åtminstone någon match per säsong och annars brukar jag kolla resultaten. Annars har jag väl inte så mycket kontakt med klubben längre, flera gamla bandyvänner har ju tyvärr dött eller är senila och ligger på hem. 

 Bempa gläds över BS comeback i högsta serien och är imponerad över klubbens resa efter konkursen 2013. 

 – BS ligger mig varmt om hjärtat, jag spelade ju där större delen av min karriär. De var jobbigt när de var illa ute för några år sedan, men sedan städades det upp. Det är fantastiskt att de nu är tillbaka. 

 Vad tror du om BS chanser att klara sig kvar?

– De kommer att hålla till på nedre halvan av tabellen, men det är ju inget konstigt med det. Och de rättar sig efter plånboken, det är bra och jätteviktigt. Men jag tror att de klarar sig kvar. De har bra chanser. 

 I elitserien har de flesta klubbarna hall, vilket ger helt andra förutsättningar än den utomhusverklighet BS lever i med svåra väderförhållanden.

 – Helt klart, ska de vara med framöver måste de få till en hall med det klimat vi har. Det är bra fin klubb med fin verksamhet, de är värda en inomhusarena. Det är synd att kommunen inte prioriterar det – det är ju en stor isyta som är jättebra för allmänheten också. Jag menar, till och med lilla Rättvik har en hall. 

 Hur som helst hoppas Bempa på en ny fin era för BS.

 – Klarar sig BS kvar kan de bygga vidare och ta sig vidare mot toppen. Jag önskar klubben all lycka. 

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info