Efter succésäsongen, Forslund klar för 2018/2019 - Falu Bandy Sällskap - Bandy - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Efter succésäsongen, Forslund klar för 2018/2019

2018-04-13 10:27
Joakim Forslund värvades till Falun inför fjolårets säsong efter att han lämnat Elitserielaget Bollnäs GIF. Nu är han åter tillbaka i Elitserien, men i Faluns blå/gula färger!
  • Uppdaterad: 2018-04-13 10:27

- Vi är självklart väldigt nöjda och glada över att kunna knyta till oss en av landets mest erfarna tränare, säger Johan Hedberg från sportgruppen.

Vi kände inför säsongen 2017/18 att vi hade ett ungt utvecklingsbart lag där en ny röst med nya erfarenheter skulle kunna ta laget till en ny nivå. Jocke infriade alla våra förväntningar i och med avancemanget till Elitserien, något som vi nästan inte själva trodde när hösten kom.

Efter slutsignalen i Kalix har Forslund önskat utvärdera säsongen i lugn och ro, vilket klubben har respekterat. När sedan kontakten återupptogs kändes det snabbt att suget att anta utmaningen - som Elitserien är för en nykomling -  var tillräckligt spännande för att en överenskommelse kunde nås.

- Jag är glad att Falun hörde av sig efter min sista säsong i Bollnäs och att jag tackade ja till att leda detta lag, säger Jocke till hemsidan.

- Jag kom till ett lag där jag fick arbeta med individer som varje dag ville utveckla sig själv och laget. Många spelare har säkert höjt sin egen prestationsnivå med 15-20% under säsongen, och sådana spelare motiverar mig att fortsätta arbeta som tränare.

Utmaningen att se till att spelarna snabbt växer in i Elitseriekostymen blir Forslund kanske största utmaning i karriären.

Till hjälp att klara den utmaningen får han fystränaren Björn Lindgren som fortsätter att ta hand om lagets fysträning samt rehab under säsongen.

- Björn har lett lagets försäsong under de senaste två säsongerna där hans träning givetvis är en del av lagets framgång. Vi ser att vi minskat antalet förslitningsskador och höjt fysiken under Björns ledning. Nu är han lika sugen som övriga att se vilken ny nivå vi kan ta detta till, avslutar Hedberg.

Nu håller vi tummarna att vi kan fortsätta producera positiva nyheter gällande truppen till nästa säsong.

Håll utkik på hemsidan!

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info