Hoppa till sidans innehåll

Elitseriekvalplatsen är nu säkrad i Bandyallsvenskan för Falu BS

2018-02-10 11:25
Med största sannolikhet har Falu BS säkrat kvalplatsen till Elitserien i och med vinsten över UNIK med 3-1 på torsdagskvällen.
  • Uppdaterad: 2018-02-10 11:25

Det finns ännu en liten teoretisk möjlighet att vinna Bandyallsvenskan och flyttas upp direkt till Elitserien utan kval. Falu BS behöver då vinna sina två återstående matcher samtidigt som Frillesås tar högst EN poäng i deras tre återstående matcher. Det ska förstås mycket till för att det ska infrias.

Viktiga poäng stod på spel för båda lagen. För Falu BS del handlade det i första hand att säkra Elitseriekvalplatsen och för UNIK att undvika nedflyttningskvalet.

Det märktes på spelet som var väldigt defensivt från båda lagen i stort sett hela matchen igenom. Även om Falu BS fick en smakstart med 1-0 efter drygt en minut in i matchstarten var man väldigt mån om att inte göra några misstag och det blev mycket försiktigt på egen planhalva och på mittplanen. UNIK kvitterade i mitten på halvleken.

Båda lagen påverkades också av ett lätt snöfall under matchen som gav sämre is och svårkontrollerade bollstudsar som följd.

Tidigt in i andra halvlek dömdes det straff till UNIK på ganska lösa grunder tyckte många. Faluns målvakt Henrik Andersson lyckades dock parera straffslaget på ett föredömligt sätt och hemma supportrarna kunde andas ut.

Med c:a tio minuter kvar gjorde Lukas Mårdberg mål efter att Falun fått igång några bra anfall. I slutskedet av matchen tilldömdes Falu BS en straff som David Forsell förvaltade väl vilket innebar 3-1 som också blev slutresultatet. Lukas Mårdberg utsågs för övrigt till matchens lirare.

Mål: 1–0 (2) Michael Pettersson, 1–1 (23) Edward Sigfridsson, 2–1 (83) Lukas Mårdberg,
3–1 (86) David Forsell, straff.
Publik: 188.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info