Hoppa till sidans innehåll

Falu BS är serietvåa efter stor seger mot Gustavsberg IF

2017-12-08 16:43
En stabil laginsats låg till grund för Falu BS övertygande vinst mot Gustavsberg IF med 0-7 på deras arena Ekvallen under torsdagskvällen 7 december.
  • Uppdaterad: 2017-12-08 16:43

Det blev en säker vinst för Falu BS på torsdagskvällen mot Gustavbergs IF på bortaplan med hela 0-7.
Alla lagen i Bandyallsvenskan har nu spelat sju matcher vardera och Falu BS har tagit 11 poäng och ligger därmed tvåa i tabellen efter Frillesås. Falu BS har vunnit fem av sina sju spelade matcher och har endast förlorat en match och det mot Frillesås som alltså är i ledning just nu med 12 poäng.

Gustavsberg IF-Falu BS 0-7 (0-3)
Redan efter en minut gjorde Falu BS det första målet genom David Jansson till 0-1. Efter ytterligare en minut var det dags för nästa mål av samma målgörare David igen till 0-2. Båda målen föregicks av bra kontroll och samspel inom laget som skapade öppningarna i motståndarnas försvar. Ett tredje mål blev det också innan pausvilan på en hörna där Daniel Bäck fick på en stänkare upp i krysset.

I andra halvlek producerade Falu BS ytterligare fyra mål framåt samtidigt som man höll tätt bakåt.
- Det femte målet var särskilt snyggt där många var delaktiga i uppbyggnaden av det innan Niklas Stjärnlöv satte det förbi målvakten, tycker lagkaptenen Manne Sundqvist.
- Matchen igenom har vi ett stabilt spel där alla i laget är delaktiga. Försvarsspelet görs bra och även om Patrik inte behövde förta sig i målet så gjorde han precis de ingripanden och räddningar en bra målvakt har till uppgift att göra.
- Det är också en styrka att målen som vi satte idag fördelades på fem olika målgörare. William Liw gjorde fjärde målet, även det ett fint spelmål, och Michael Pettersson det sjätte i en snabb spelvändning.
(Michael är kvar på plats ett i Bandyallsvenskans skytteliga)
- David fastställde slutresultatet med 0-7 målet och hans tre mål idag är smått överraskande då det normalt inte är hans förstauppgift. - Målskyttet har definitivt lossnat för honom jämfört med fjolårssäsongen, då blev det ungefär så många totalt, säger Manne.
- Vi är mycket nöjda med vinsten och att spelet fungerat så bra i den matchen, men nu lägger vi den bakom oss och koncentrerar oss på lördagens match i Uppsala mot UNIK. - Vi ska upp en nivå till och göra allt för att ta två nya poäng, avslutar Emanuel ”Manne” Sundqvist.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info