Hoppa till sidans innehåll

Falu BS segstartat men tålmodiga, vinst borta mot Rättvik

2017-10-04 10:32
Falu BS segrar återigen tack vare en lysande andra halvlek där man börjar se mönstret av det spel vi förmodligen vill uppnå. Michael Pettersson och Fredrik Eriksson poängbäst ikväll med 3 pinnar vardera.
  • Uppdaterad: 2017-10-04 10:32

På kort varsel bokade man in ytterligare en träningsmatch som spelades på tisdagskvällen mot IFK Rättvik. Ett Rättvik som i år kommer att spela i div 1 efter att man inte klarat sig över det understa strecket förra säsongen, men där man i stort ändå lyckas behålla stora delar av den trupp man hade då. Och mycket kändes igen, Rättvik inledde matchen i högt tempo och dominerade första halvlek ganska stort, men problemet likt andra säsonger. Skulle en bandymatch varat i 45 min skulle Rättvik kunna varit ett lag i toppen av Allsvenskan, men nu är det ju inte så.

Rättvik får hål på målnollan omgående på en retur, men skottet som var en bit ifrån håller Patrick 99/100 och denna gång var det den 100:ade. Rättvik fortsätter hålla i taktpinnen men Faluns försvar, det vill säga hela laget, agerar ändå mycket lugnare och tryggare än matchen i fredags.
Det stora problemet i första halvlek är att det egna spelet inte bjuder in andra att vara med. Attackerna blir direkta och snabba där man inte får med sig allt för mycket folk i anfallen. Men i den 15:e minuten så hittar Fredrik Eriksson och David Forsell tajmingen där Fredrik vrider ur i offensivt läge. Alla tror att bollen ska rullas hela vägen hem men istället bryter David av och kan lura 4-5 spelare i samma rörelse och sedan är det gata fram till straffområdet där han säkert placerar in sitt skott.

Kort där efter dyker det upp en slumpboll, efter ett frislag nere vid en hörnflagga som slås in mot mål, framför Lukas Mårdberg som vispar in Faluns ledningsmål endast 3 minuter efter kvitteringsmålet. Den glädjen är dock väldigt kort för Rättvik reducerar bara minuten senare och resultatet är åter lika.
Från nu börjar Rättvik få tag på matchen mer och Faluns spel fungerar sämre och sämre. Bästa spelet i första, och det enskilt bästa anfallet, kommer faktiskt när Falun får Pär Bäckmans utvisad efter ca kvarten spelad. Då börjar man vårda bollen och värderar sina anfall under en period. Detta leder till ett mönsteranfall från egen planhalva som Jesper Jacobsson avslutar i mål, men som döms bort för offside.
Rättvik får sätta halvtidsresultatet med ett straffmål i slutet av första.

I andra halvlek kommer ett nytt Falun ut och man vårdar sitt spel på ett mycket mer kontrollerat sätt. Många fler tillåts delta i spelet och man spelar på alla spelare i laget. Rättvik får problem och nu är det deras tur att ägna sin tid åt försvarsspel. Som inledningen beskrev känns det också som att Rättvik lagt mycket krut på att få till sin första halvlek, så i andra känns de även lite tröttare.
I den 57:e minuten tar sig Niklas Stjärnlöv runt på vänster kanten och kan slå en hård isare till bortre sidan där en helt omarkerad Daniel Bäck kan skjuta in (eller kanske mer rulla in bollen, för nog lossnade det stora delar av Rättviks is vid skottförsöket) bollen mellan målvaktens ben.
6 minuter senare så är Micke i ett friläge, efter att Fredrik smek iväg en perfekt lyftning, och han kan enkelt runda målvakten och se till att Falun åter tar ledningen. Rättvik låter det gå några minuter till innan de tar sin timeout.

Spelet jämnas ut och Rättvik har bollen i lite fler och längre stunder, men det är ändå Falun som styr i stort. Firman Eriksson/Pettersson är åter framgångsrika i den 73:e minuten och Falun kan gå mot en lugn seger. Rättvik sprattlar dock till i slutskedet, får ett reduceringsmål och lite forceringsenergi men det tar Micke P hand om när han kan göra sitt tredje mål för kvällen på en hörna. Slutresultatet skrivs alltså till 4-6 och Falun kammar åter hem en seger.

Några noterande:

-        Micke har hittat målet, 4 mål i senaste matchen och 3 idag.

-        Falun har hittat ett defensivt spel som inger lugn och trygghet.

-        Delaktighet och inblandning av hela laget fick man gemensam bild av i andra halvlek

Resultatet är kanske inte helt viktigt idag, det viktigaste är att Falun tar steg för att hitta spel och form till serien. Där är man på god väg!

Nästa match spelas på lördag då UNIK väntar. Det blir även den första match där resultatet blir lite viktigare eftersom det även är en kvalmatch till Supercupens finalspel. I gruppen har det endast spelats en match där Ljusdal förra helgen kunde besegra UNIK med 5-0.

 

På samma plan bara några timmar innan spelade även Falu BS p18 mot Rättvik. En härligt match där vi fick njuta av ett stundtals fantastiskt försvar i BS. Matchen slutade 2-6, en rättvis seger för våra P18 grabbar.

Skribent: Jennifer Zetterberg
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info