Hoppa till sidans innehåll

Första hemmaförlusten en realitet för Falu BS mot PLC Bandy

2017-12-28 16:48
Det blev ett rafflande Annandagsderby mellan Falu BS och Peace & Love City till välfyllda läktare. Peace & Love City vann med uddamålet 3-4 till slut.
  • Uppdaterad: 2017-12-29 11:20

Allt var på förhand upplagt för ett högintressant Bandyderby mellan Falu BS och Peace & Love City på Annandagen. Halvvägs in i serien har Falu BS framgångsrikt etablerat sig i tabelltoppen som tvåa och Peace & Love City är med bland topplagen på en sjätte plats.
Bandytraditionen är stark runt långhelgerna och publiken fyllde på läktarna runt om riktigt bra. Med över 900 på läktarna lades grunden för en bra derbystämning. Som man kan förvänta sig i ett derby så tänder lagen till lite extra för att visa sina supportrar var skåpet ska stå.

Matchen inleddes offensivt av Falu BS som hade fina målchanser tidigt i matchstarten.
Det följdes av flera farligheter åt båda hållen utan att resultera i mål. Båda målvakterna gjorde också distinkta ingripanden som förhindrade anteckningar i målprotokollet.
Vädret var inte idealiskt för bandy med c:a en plusgrad, snöblandat regn och en tunn snösörja på isen. Det bidrog till att det slogs många lyror lite på chans ofta utan rätt adress.

I den trettionde minuten bjöds Falu BS David Jansson på ett friläge och kunde göra mål efter slarv i Peace & Love Citys försvarsspel framför det egna målet. Tre minuter senare så tog Falun ledningen med 2-0 på en hörna som David Forsell satte i mål med ett välplacerat skott.
Falun var inne i en stark period och hade flera bud på att utöka ledningen ytterligare. Närmast var Emanuel Sundqvist som hade en fin genomåkning, yta och avlossat skott som dessvärre smet utanför stolpen.

Peace & Love reducerade till 2-1 i den trettioåttonde minuten genom Erik Stoor.
Falu BS pressade på resten av halvleken och hade flera möjligheter och var nära att ha utökat ledningen.

De yttre förhållandena blev bättre i andra halvlek med bättre is, mer spel när det gick lättare att rulla boll. Initiativet behöll Falu BS till att börja med som skapade de vassaste möjligheterna.
Michael Pettersson hade ett mycket farligt skott i den 54 min men också en mycket bra räddning av PLC:s målvakt Hampus Lindén.
Patrik Allansson-Roos kvitterade för Peace & Love City till 2-2 i den 56:e minuten och gjorde också 2-3 till PLC c:a 4 minuter senare på en hörna.

Falu BS kvitterade till 3-3 i 83:e minuten genom Axel Jansson.

När bara två minuter återstod av matchen fastställde Marc Samuelsson slutresultatet till 3-4 som gav Borlängelaget två välbehövliga poäng för att närma sig topplagen.

Falu BS behåller ändå sin andraplats i tabellen då även serieledaren Frillesås inte fick med sig några nya poäng i mötet med Åby/Tjureda. Peace & Love City närmar Falu BS sig poängmässigt (14 resp. 17 poäng) men placeringen är oförändrad med sjätte plats för PLC.

Redan på lördag är det dags för returmötet mellan de båda lagen. Den här gången i Borlänge.
Det mötet ser vi fram emot!

Falu BS-Peace & Love City 3-4 (2-1)
Målen: 1–0 (30) David Jansson, 2–0 (33) David Forsell (hörna), 2–1 (38) Erik Stoor, 2–2 (56) Patrik Allanson-Roos, 2–3 (60) Patrik Allansson-Roos (hörna), 3–3 (83) Axel Jansson,
3–4 (88) Marc Samuelsson. Publik: 946.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info