Hoppa till sidans innehåll

Förutsättningarna för Elitseriekvalet har klarnat

2018-02-19 15:46
Falu BS infriade förväntningarna att vinna över NitroNora på bortaplan på lördagen. Slutresultatet blev 3-5 efter att NitroNora hade ledning i halvtid.
  • Uppdaterad: 2018-02-19 15:46

Hemmalaget var i ledningen fram till sextionde minuten innan Falu BS kunde kvittera till 1-1 på en hörna. Det verkade lossna lite för Falu BS, i och med målet, som gjorde ytterligare två mål inom tio minuter fram till 1-3. NitroNora kom igen med både reduceringsmål och kvittering, så matchen var länge målmässigt jämn och oviss i ställningen 3-3 med tio minuter kvar. Emanuel Sundqvist och Lucas Mårdberg gjorde varsitt mål som ledde fram till slutresultatet 3-5. Falu BS visade än en gång styrkan i andra halvlek med fem mål under de sista 30 minuterna av matchen, vilket laget visat prov på tidigare under säsongen. Det viktigaste är förstås vinsten i sig.

Det finns därmed en microchans att Falu BS blir klara för Elitseriespel i sista omgången. Då krävs att Frillesås blir helt utan poäng i matchen mot Tranås och att det blir en storseger för Falu BS över Örebro med minst 10 mål mer än vad Frillesås gör mot Tranås.

Det mest realistiska är att Falu BS kommer att kvalspela för uppflyttning till Elitserien oavsett hur det går i matchen mot Örebro SK den 24 februari. Falu BS gör det i kraft av sin andraplacering i serien.

Kvalet kommer att avgöras mellan fyra lag, två från Allsvenskan och två från Elitserien, som möter varandra hemma och borta. IFK Motala och Kalix är de lag som placerat sig 12 och 13 i årets Elitserie och ingår därför i kvalserien.

Det lag som tar hand om tredjeplatsen i Bandyallsvenskan får också kvala. Vilket lag det blir kommer att avgöras i sista omgången. Tre lag har fortfarande chansen: Bäst till ligger Gripen-Trollhättan som innehar 3:e-platsen (26 p) och behöver ta 1 p i matchen mot Åby-Tjureda för att bli Kvalklara.
Även Nässjö (25 p) och Ljusdal (24 p) har fortfarande möjlighet att gå om Gripen och få kvala. Då måste båda lagen vinna sina matcher och Gripen förlora. I Ljusdals fall krävs också 5 måls övervikt i målskillnad över Gripen.

Följ händelseutvecklingen och avgörandet på resultattavlan där nyckelmatcherna pågår samtidigt med matchen mot Örebro 24 febr. på Lugnets Bandystadion.

Nitro/Nora–Falu BS 3–5 (1–0)

Målen: 1–0 (10, hörna) Richard Andersson (Andreas Ingemarsson), 1–1 (60, hörna) David Forsell (William Liw), 1–2 (65) Daniel Bäck, 1–3 (69) Lukas Mårdberg (Daniel Bäck), 2–3 (70) Tomas Knutson (Mattias Söderman), 3–3 (77) Mattias Söderman, 3–4 (80) Emanuel Sundqvist (David Forsell), 3–5 (87) Lukas Mårdberg (Daniel Bäck).

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info