Hoppa till sidans innehåll

Här är Falu BS VM-spelare

23 JAN 2019 10:50
Falu BS har faktiskt två spelare med i bandy-VM: Bröderna Jacob och Robin Signeul – i Storbritanniens landslag. – Jättekul att spela VM för Storbritannien, säger dom.
  • Uppdaterad: 23 JAN 2019 10:50

England benämns som ”bandyns vagga” – det var där som sporten uppfanns i mitten av 1800-talet.

Nu spelar Storbritannien för första gången VM.

Laget som deltar i B-VM i Vänersborg har en trupp på 14 spelare. Den kanske mest kände är Martin Deacon från elitserielaget Tellus. Men här finns också två bröder från Falu BS, försvarsspelarna Jacob och Robin Signeul.

Jacob, 18 år, spelar i Falu BS U-lag och med P19. Lillebror Robin, 15, lirar i BS i P16A-lag och ibland även med P18 och P19. Brödernas pappa är engelsman och därmed får de representera Storbritannien, vars förbundskapten är gamle storspelaren Hans Åström.

– Vi fick kontakt från en av arrangörerna för Storbritanniens landslag och information om en träff i Lidköping i augusti där vi samlades. I Lidköping hade vi två träningar och två matcher, först mot Lidköpings AIK och sedan mot Villa Lidköping. Därefter var det var det inga fler träffar förrän första helgen i december då vi träffades på Zinken. I Stockholm hade vi ytterligare en träning och lite teambuilding, därefter match mot Hammarbys P20, berättar Jacob och Robin.

Lagets målsättning är att försöka få igång bandysporten igen i Storbritannien, och givetvis att göra bra ifrån sig i VM.

Och det har börjat bra. Riktigt bra till och med. När detta skrivs har Storbritannien vunnit de tre inledande matcherna i överlägsen stil, mot Lettland (5–0), Kina (11–0) och Somalia (14-0). Mot Somalia svarade Jacob Signeul för två mål och en assist.

Stort lycka till i VM, Jacob och Robin, önskar Falu BS!

Här kan du följa Storbritanniens matcher i VM:

https://www.bandy2019.com/resultat-grupp-b/

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info