Hoppa till sidans innehåll

Med vinst över UNIK Bandy befäster Falu BS sin ställning bland topplagen

2017-12-11 16:28
Det blev vinst även i bortamötet med UNIK på lördagen. Slutresultatet skrevs till 2-6 och två nya poäng gör att Falu BS behåller andraplatsen i Bandyallsvenskan.
  • Uppdaterad: 2017-12-11 16:28

UNIK Bandy-Falu BS 2-6 (1-4)
Det började bra för Falu BS i matchen mot Uppsalalaget UNIK med mål redan i den fjärde minuten efter att domaren hade blåst för straff efter en fasthållning. Michael Pettersson tog hand om straffslaget och placerade bollen till höger om målvakten som var på den med med fingrarna. UNIK replikerade snabbt med mål ett par minuter senare till 1-1. I fjortonde minuten återtog Falu BS ledningen efter ett vackert spelmål som slogs in i mål av Lukas Mårdberg.

Kort därefter var det dags för UNIK att slå ett straffslag med möjlighet att kvittera. Henrik Andersson parerade skottet snyggt och räddade!
-Med facit i hand ett viktigt ingripande som kanske hade betydelse för hela matchens utgång, säger lagkamraten William Liw.
Henrik som för dagen vaktade Falu BS kasse som stand in för förstemålvakten, axlade förtroendet på bästa sätt matchen igenom. Det var för övrigt premiär för Henrik att vakta målet i en Bandyallsvensk seriematch.

Istället för kvittering gjorde Axel Jansson nästa mål för Falu BS till 1-3, när första kvarten av matchen spelats. Falu BS dominerade spelet under resten av halvleken och kunde också gå ifrån till 1-4. Ännu en gång höll sig Lukas Mårdberg framme.

Så här långt in i matchen hade Falu BS övertaget även om chanser funnits åt båda hållen.

I andra halvlekens 58:e minut reducerade UNIK till 2-4 då deras anfallare kommit fri med målvakten efter en fin framspelning. Målet gav UNIK nytt hopp om att komma in i matchen igen. Bollinnehavet blev bättre för UNIK och flera försök gjordes att ta sig igenom Faluns försvar som dock visade sig vara svårforcerat.

Närmare än så kom inte Uppsalalaget, då Falu BS kunde gå ifrån med ytterligare två mål till 2-6 som blev slutresultatet. Målen gjordes av David Jansson respektive Michael Pettersson. Med två mål i matchen behåller Michael ledningen i Bandyallsvenskans skytteliga med totalt 16 mål gjorda.

Framförallt togs ytterligare två viktiga poäng av Falu BS som ångar på högt upp i tabellen bland topplagen. Efter åtta omgångar i Bandyallsvenskan har Falu BS nu tagit 13 poäng och ligger därmed tvåa i tabellen efter Frillesås på 14 poäng.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info