Hoppa till sidans innehåll

Ordförande Kruse om läget i Falu BS: ”Vill fortsätta öka på ungdomssidan”

27 FEB 2019 10:13
Ekonomin är i balans, antalet ungdomsspelare ökar, en ungdomsakademi har skapats – och en ny klubbchef kan snart vara på ingång. Mycket är positivt i Falu BS där dessutom a-laget har chansen att klara sig kvar i elitserien.
  • Skapad: 27 FEB 2019 10:13

– Vår förhoppning är att fortsätta öka på ungdomssidan och framförallt att vi får in fler tjejer, säger ordföranden Johan Kruse.

Efter konkursen 2013 har hårt arbetande ideella krafter byggt upp ett nytt Falu BS där en välmående ungdomsverksamhet och ekonomi är har högsta prioritet. Samtidigt har a-laget klättrat genom seriesystemet ända upp till högsta serien igen med många egna produkter i truppen.

En sund satsning med ett hårt grepp om plånboken har redan gett resultat. Och det är en imponerande kollektiv insats som möjliggjort bedriften. 

Även om det gått bra gäller det att slita varje dag för de ideellt engagerade som drar ett tungt lass i klubben. Och alltid behövs det fler som kan hjälpa till.  

BS-profilen Johan Kruse, tidigare spelare och tränare, klev i fjol in som ordförande efter Annika Stålberg, som med bravur stakade ut vägen framåt.
Och det saknas inte arbetsuppgifter. 

Flera klubbar i elitserien är i ekonomisk kris. Hur är läget för Falu BS, hur mår föreningen ekonomiskt dagsläget?

– Alla föreningar måste naturligtvis kämpa med ekonomin på olika sätt och vår förening är inget undantag. Vi har dock en ekonomi i balans beroende på att vi handlat varsamt med utgifter under de senaste åren. Vi strävar naturligtvis att förbättra oss både sportsligt som ekonomiskt och kommer framåt att, med en positiv känsla, söka nya möjligheter till både sportsliga och ekonomiska framgångar, säger Johan Kruse och fortsätter:

– En viktig del i vårt ekonomiska resultat är såklart våra publikintäkter. Här kan man slå två flugor i en smäll genom att komma upp till Lugnet och heja fram a-laget i det kommande elitseriekvalet. 

Publiksiffrorna är vi ändå rätt ok med, vi har ökat vårt snitt mot föregående säsonger, men vår ambition var större siffror. Vi jobbar vidare med matcharrangemanget och hoppas att intresset och publiken fortsätter öka säsongen ut. Den stöttningen är ovärderlig för Falu BS, ekonomiskt till föreningen men också för killarna på planen under matcherna.

Vilka är de största utmaningarna?
– Jag skulle säga att våra största utmaningar ligger kring organisation och ekonomi, vilket sitter ihop med det sportsliga. Det är en välkänd klyscha att det blir inte bättre sportsligt än det är organisatoriskt i en förening och där behöver vi bli bättre. 

 – Vi har många personer med i vår förening som jobbar hårt och mycket i och kring föreningen ideellt men vi behöver bli fler och jag vet att också att det finns ett sug och engagemang bland våra medlemmar som vi bara måste bli bättre på att hitta, stötta och leda in i föreningen. Vi ska ju vara ett självklart val för någon som söker föreningslivet och allt läckert som det medför, då ska vi också ge en medlemsnytta tillbaka i form av egen utveckling, gemenskap eller annat.

Kruse slås av den inneboende kraften i föreningen. 

– Något jag, som oftast varit i spelar- och ledarbubblan, slagits av är den energi och glädje som alla funktionärer runt en match på Lugnet bidrar med, hur roligt alla verkar ha mitt i korvförsäljning, lotteriförsäljning, publikvärdskapet eller matchrapportering. Det är ett myller av kraft och gemenskap som jag aldrig tidigare lagt märke till. Hur häftigt som helst och passar på att skicka ett stort tack till alla som bidrar!

– För att kunna förverkliga det som finns i föreningens strategi kommer föreningen fortsätta leta efter en klubbchef. Sedan början januari förra året har den rollen varit vakant och bromsar vår utvecklingstakt på grund av resursbrist. Klubbchefen ska i mångt och mycket driva föreningens fortsatta utveckling inom ungdomsverksamheten med fler barn till Skridskokul, fler flickor till bandyn, utökning av ”Kids on Ice” (bandyfritids) och den nya ungdomsakademin. Vi har några intressanta kandidater så det ligger några spännande veckor framför oss och jag hoppas få återkomma på den punkten.

Hur ser det ut på ungdomssidan? 
– Vi har ungdomslag i alla åldersgrupper utom för U13/14, där har vi ett glapp. Totalt har vi drygt 130 barn och ungdomar aktiva i dessa lag vilket är en liten ökning sedan föregående säsong. 

Räknar vi in våra allra yngsta i Skridskokul är det nästan 250 barn och ungdomar som varit aktiva uppe på Lugnets bandyarena under veckorna. Det tycker jag är härligt! 

– Vår förhoppning är att fortsätta öka på ungdomssidan och framförallt att vi får in fler tjejer. En spännande nyhet är den ungdomsakademi som vi startat upp och som ska ge möjlighet till våra äldre ungdomar, som går in i gymnasieålder, att kunna vara kvar i Falun och här få minst lika bra förutsättningar för utveckling som någon annanstans. Det här gör vi med hjälp av olika samarbeten, som till exempel Hagströmska gymnasiet och det blir spännande att följa detta projekt framöver.

Vad önskar du dig mest av allt som ordförande för Falu BS? 
– Som du förstått av de tidigare frågorna finns det många önskningar, men jag kan säga att som nr 1 önskar jag att vi träffar rätt och får in en stark klubbchef, en superviktig pusselbit i föreningens fortsatta utveckling, och såklart att vi genomför ett bra elitseriekval och får fortsätta bjuda på elitseriebandy på Lugnet även kommande säsong, då ser vi fram emot en annandagsmatch mot SAIK!

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info