Hoppa till sidans innehåll

Övertygande inledning av Falu BS i Bandyallsvenskan 2018

2018-01-09 15:45
De två inledande matcherna efter årsskiftet i Bandyallsvenskan har resulterat i två nya vinster för Falu BS. Dels blev det vinst mot Västanfors på bortaplan med 3-5 den 3 januari, dels besegrades Gustavsberg med 7-2 under trettondagen hemma på Lugnet
  • Uppdaterad: 2018-01-09 15:45

3 januari 2018, Västanfors IF-Falu BS 3-5 (3-1)
6 januari 2018: Falu BS- Gustavsbergs IF 7-2 (4-1)

Det blev en bra start på året med två vunna matcher och maximala fyra poäng inspelade. Det innebär att Falu BS återtar andraplatsen i tabellen av bandyallsvenskan efter att andra lag varit och känt på den under ett par omgångar. De närmaste konkurrenterna till Falu BS har alla tappat en eller annan poäng i de senaste matcherna. Både Gripen/Trollhättan och Peace & L C har tappat poäng och både Lidköping och Nässjö har förlorat varsin match.

Det var gråmulet och regnväder i Fagersta i matchen mot Västanfors där Falu BS låg under med 3-1 i halvtid men kunde än en gång vända ett underläge (som i matchen mot Örebro). Falu BS gjorde alla fyra målen i den andra halvleken och kunde till slut vinna matchen med 3-5. En stark vändning och en stark laginsats av Falu BS.

Å trettondagen var det dags för match igen. Den här gången mot Gustavsberg på Lugnet. Här var det mer vinterlika förhållanden med 6-7 minusgrader, lätt vind och lite pudersnö i luften.
Det bjöds till att börja med på ett något avvaktande spel med några jämnt fördelade chanser.

Falu BS gjorde det första målet efter c:a 10 min och Gustavsberg kvitterade någon minut senare till 1-1. Ett stabilt lagspel låg till grund för att Falu BS kunde dra ifrån till 4-1 under halvleken med två mål av Daniel Bäck som var en nyckelspelare för Falun matchen igenom.

Även Lukas Mårdberg gjorde en bra match och satte också två mål i den andra halvleken fram till 6-1 i den 67:e minuten.
Hemmasupportrarna behövde aldrig känna någon oro över hur matchen skulle avlöpa även om Gustavsberg reducerade till 6-2 innan Michael Pettersson fastställde slutresultatet till 7-2 när c:a tio minuter återstod av matchen. David Forsell och David Jansson blev också målskyttar med var sitt mål i första halvlek.

Vi kan summera en stark laginsats igen av Falu BS från försvaret, med Patrik Kaemmerlé som sista utpost, till anfallet där alla tar ansvar och är samspelta.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info