Hoppa till sidans innehåll

Tobias Andersson vänder hem till moderklubben!

2018-04-26 15:13
Nu är det klart med ytterligare ett nyförvärv i Falu BS inför Elitseriesäsongen i form av Tobias Andersson, som senaste säsongen spelat i Sirius.
  • Uppdaterad: 2018-04-27 08:59

 -Jag har följt föreningen på avstånd under alla år och är imponerad över de sista fem säsongerna, kommenterar Tobbe. Jag är glad att jag nu får vara en del i ett nytt kapitel.

Efter sju säsonger på flykt (3 st i GAIS och 4 st i Sirius) så kommer Tobias Andersson åter dra på sig Falu BS tröjan till vintern. Sista gången han gled ut på Lugnets is var säsongen 2010/11, därefter flytt till Göteborg och spel med det då satsande GAIS. Mycket har han lärt sig här men det mesta av den elitserierutin som han nu besitter har han fått på annat håll.

- Jag lämnade föreningen relativt tidigt och nu återvänder jag till något nytt. Jag tycker föreningen gjort en fantastisk resa där jag spelade i Sirius och fick möta Falu BS (matchen spelades i Karlsbyheden) redan under deras andra säsong efter omstarten i kvalet till Elitserien. Sirius var ett av fyra lag i samma grupp som Falun.
- Det ska bli inspirerande att anta utmaningen att hjälpa föreningen vidare till nya nivåer.

Tobbe har ju även varit med och spelat hem ett av Falu BS senaste SM-guld då han var en del av det framgångsrika juniorlag han spelade med i då. Annars är det kanske VM-guldet med P19-landslaget som är den största meriten.
- Haha, ja det var ju ett tag sedan. Visst är det kul att ha med i väskan, men det är ändå historia. Framtidens utmaningar är mitt driv.

Nu väljer alltså Tobbe att flytta "hem" igen, hur kan det komma sig?
- Jag har haft en bra tid i både Göteborg och Uppsala men har alltid känt starkt för Falun och Dalarna och tanken att återvända har blivit starkare och starkare. Nu passade tajmingen väldigt bra när Falu BS äntligen tagit sig tillbaka till Elitserien.
Falu BS har såklart haft kontakt med de spelare vi kallar "våra", inklusive Tobbe, under alla år men efter att laget tog steget upp i bandyns finrum har såklart dessa intensifierats.

- Självklart vill man prata bandy med spelare som någon gång spelat i föreningen, men med en plats i Elitserien kände vi såklart att chanserna för att återförenas med någon av dessa spelare ökade, precis vad som hände med Tobbe. Det gick från allmänt snack till konkreta planer, kommenterar en glad Johan Hedberg från sportgruppen.

Det är jättekul att vi lyckats få hem en av våra egna produkter med den rutin som nu Tobbe byggt på sig. Nu börjar vi få många pusselbitar på plats till ett lag som blir starten på nästa steg i vår spännande resa.
Laget har också kompletterats med två juniorer som kommer vara med under försäsongen. Martin Bengts och Tobias Dahlin som nu gör sin andra försäsong med A-laget som kommer från Liljans SK där de spelat sina matcher i Div. 1 under förra säsongen.

- Vi har ju en ny utmaning som vi inte varit med om tidigare. Vårt unga lag, där vi startade med 6-9 st juniorer i laguppställning har växt på sig och nu är alla seniorer. Nu finns det ju en spännande plats över i vår trupp där vår tredje avbytare måste vara en 98:a eller yngre.
Martin och Tobbe var ju med i vår träningsgrupp under förra säsongen där även Martin fanns med under några enstaka matcher, men nu får de åter chansen att vara med och visa att de vill ha denna plats, avslutar Hedberg.

Nuläget Falu BS trupp 2018/19:
Henrik Andersson
Max Bergström (ny från Broberg)
Pär Bäckmans
Axel Berglund
Joakim Bergman (ny från Sandviken)
Anton Lundberg
Fredrik Eriksson
Daniel Bäck
Michael Pettersson
Axel Jansson
David Jansson
David Forsell
Lukas Mårdberg
Tobias Andersson (ny från Sirius)
Martin Bengts (J)
Martin Dahlin (J)

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info