Hoppa till sidans innehåll

Uppladdning pågår inför två intressanta bandyfighter i helgen.

2017-11-29 14:51
Det blir två intressanta Bandymatcher för Falu BS A-lag på Lugnet den kommande helgen 2-3 december. Gästande lag är IFK Kungälv och Gripen Trollhättan BK.
  • Uppdaterad: 2017-11-29 14:51

De inledande matcherna i Bandyallsvenskan har bjudit på många skiftande resultat där lagen tagit poäng av varandra ganska oförutsägbart. Av resultaten hittills att döma är det många jämna och starka lag i serien. Falu BS har spelat fyra matcher och tagit 6 poäng. Ytterligare sex av de andra lagen har också fått ihop samma poängskörd, varav fler spelat fem matcher.

Det som är lite speciellt med årets Bandyallsvenska är att man möter vissa lag både på hemmaplan och bortaplan (som är normalfallet), medan man möter en del lag endast en gång antingen hemma eller borta. Det finns åtta lag som Falu BS kommer att möta endast en gång, de som geografiskt ligger längst söderut från Falun sett.

Som exempel mötte Falu BS den gångna helgen 25 nov. Frillesås BK på bortaplan, vilket blir det enda tillfället och alltså inget motsvarande möte med dem på hemmaarenan Lugnet.

Den kommande helgen 2-3 december förbereds nu för två matcher på hemmaplan, IFK Kungälv på lördag och Gripen Trollhättan BK på söndag. Det blir ju det enda mötet med de båda lagen i årets serie!.

Det vi kan vara säkra på är att IFK Kungälv kommer till Falun mycket revanschsugna efter förlusten mot Falun i Supercupen i slutet av oktober. IFK Kungälv tog en poäng av Åby-Tjureda IF på bortaplan och Falu BS vann motsvarande match i söndags med 4-5 mot Åby-Tjureda.

Gripen-Trollhättan BK har vunnit tre av sina fem hemmamatcher men förlorat sina båda bortamatcher på bortaplan hittills, vad det nu kan innebära vid mötet på söndag.

Vilka äss som Falu BS har att plocka fram ur rockärmen till helgens båda matcher utöver förmånen av hemmaplanen återstår att se.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info