Hoppa till sidans innehåll

Viktiga allsvenska poäng bärgades i helgens båda hemmamatcher

2017-12-04 14:26
Det blev vinst för Falu BS mot IFK Kungälv med 8-1 och 2-2 mot Gripen Trollhättan BK i helgens matcher i Bandyallsvenskan 2-3 december. Det innebär tre poäng av fyra möjliga och är det enda mötet man kommer ha med de båda lagen i Bandyallsvenskan.
  • Uppdaterad: 2017-12-04 14:26

I de allra bästa vinterförhållanden spelades två matcher i Bandyallsvenskan hemma på Lugnet under helgen 2 och 3 december. Ett snölandskap utanför planen, 3-4 grader kallt och solsken gav fina förutsättningar att på plats få uppleva Bandy.

Två matcher och fyra viktiga poäng stod på spel mot lag man har begränsad erfarenhet av och som därför är svårbedömda motståndare.

Falu BS-IFK Kungälv 8-1 (3-0).
Den första motståndaren för Falu BS att ta sig an på lördagseftermiddagen var IFK Kungälv.
Falu BS fick en bra inledning på matchen med ett mål på en hörna efter drygt sju minuter. Med ett stabilt och positivt spel under halvleken gjordes ytterligare två mål av Falun fram till 3-0, varav ett på hörna.

Spelet stämde fortsatt bra i andra halvlek. Tempot var inte så högt uppskruvat men man hittade varandra i passningsspelet så bra att det resulterade i flera mål. Falu BS gick ifrån till hela 6-0 innan Kungälv kunde reducera till 6-1 i den 87:e minuten. Ytterligare två mål hann Falu BS med att göra innan slutsignalen ljöd och vann matchen med övertygande 8-1. En välförtjänt seger.

Tilläggas kan att IFK Kungälvs c:a 50-talet tillresta supportrar höjde temperaturen på läktarplats med sin positiva energi för att stötta sitt lag.

IFK Kungälv reste vidare mot Borlänge för möte med Peace & Love City på söndagen. PLC mötte Gripen Trollhättan parallellt med Falu BS lördagsmatch. Gripen Trollhättan vann över Borlängelaget med hela 7-1. Det var upplagt för en tuff söndagsmatch för Falu BS mot Gripen Trollhättan, ett lag som förra säsongen spelade i elitserien.

När matchen inleddes fick man genast känslan av att det skulle bli en hård kamp mellan två jämna och spelskickliga lag med gott självförtroende med sig från lördagens respektive vinster.
Falu BS specielle målgörare Michael Pettersson höll sig framme med klubban och satte bollen i mål till 1-0. Spelet fungerade mycket bra för Falu BS som förde matchen med ett disciplinerat och offensivt spel under hela halvleken. Självförtroendet fanns där och 2-0 målet gjordes kort därpå av Lucas Mårdberg.

Gripen Trollhättan visade prov på sina kvaliteter och hade flera farliga uppspel. I den 42:a minuten kom också reduceringen till 2-1 när deras spelare kom fri med målvakten.
Reduceringen gav Trollhättan extra energi och de tryckte på offensivt i slutminuterna, men BS lyckades reda ut det hela.

Den andra halvleken lade sig Falu BS på defensiven för att slå vakt om sin ledning. Det defensiva arbetet gjorde man mycket bra, men det blev som en konsekvens mycket längre mellan lagdelarna. Framåt blev det inte många bollar att jobba med på motståndarens planhalva. Ofta fastnade de i gapet på Gripen-spelare någonstans på mittplanen.

Även om det var en jämn kamp så gled initiativet allt mer över till Gripen Trollhättan och i den 77 minuten så vaskade de fram en hörna. Den resulterade i mål och kvittering till 2-2 var ett faktum.

Falu BS- Gripen Trollhättan BK 2-2 (2-1).     

Resultatet stod sig matchen ut och lagen fick dela lika på poängen. Någotsånär rättvist då lagen var bäst i varsin halvlek.

Skribent: Björn Lindqvist
Epost: Adressen Gömd

Ett foto publicerat av Falu BS Bandy (@falubsbandy)

test III

 

skridskoskul

 

Sponsorhuset

SISU_Webb_IF_190X190_samverkan

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

dt_logo_100

JEDE-logo_200

vida_logga

gruvstaden

Henningsons el logga

logga melkers

logo zetterström kakel och bygg

masmästaren

 

 

 

 

myresjo

 

Ica Maxi

Hansson Buss

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 073-0312600
E-post: This is a mailto link

Se all info