Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Det är bara två år sedan Åby/Tjureda IF tog klivet upp i Bandyallsvenskan, men under lördagen fullbordades superskrällen - smålänningarna är klara för Elitserien 2019/20.
 
För första gången i klubbens historia ska Villa Lidköping BK spela SM-semifinal på damsidan. Detta står klart efter lördagens 5-2-seger hemma mot Skirö AIK.
 
De historiska åttondelsfinalerna i herrarnas SM-slutspel är avgjorda och det blev tillslut IFK Vänersborg och IFK Motala som fick jubla över avancemanget.
 
Det blir en repris på fjolårets SM-final i semifinalstadiet i årets slutspel på damsidan. Detta står klart sedan AIK under fredagskvällen slagit ut Sandvikens AIK i kvartsfinalen.
 
Under torsdagskvällen spelades de historiska första åttondelsfinalerna på herrsidan och i de första av två möten så var det de båda IFK-lagen, Motala och Vänersborg, som drog de längsta stråna.
 
På onsdagskvällen inleddes damernas slutspel med kvartsfinaler. AIK och Villa Lidköping tog varsin seger och har nu en fördel i kampen om semifinalplatserna.
 
Efter två år som generalsekreterare lämnar Peter Hodor sin tjänst i Bandyförbundet.
 
Elitserien är avgjord och tränarna har gjort sina val inför SM-slutspelet.
 
Svenska Bandyförbundet kommer efter den här säsongen att få en ny ordförande. Stig Bertilsson som nu är inne på sitt femte år har meddelat valberedningen att han inte kandiderar för ytterligare ett år.
 
Under den gångna helgen arrangerades ett välbesökt och uppskattat poolspel för flickor på Tunets IP i Borlänge.
 
Under söndagen avgjordes den sista matchen i Elitseriens grundserie. Nu väntar SM-slutspel för de sex bäst placerade lagen.
 
VSK spelade oavgjort, 4-4, borta mot Sandviken under lördagen och säkrade därmed seriesegern.
 
Svenska Bandyförbundets vice ordförande Lars Olofsson var en av de många engagerade och meriterade ledare som deltog i Bandyriksdagen i Vänersborg. Så här tyckte han om slingan med namn ”Välmående Elitföreningar”
 
Två omgångar återstår i herrarnas Elitserie, men redan nu har Villa Lidköping säkrat seriesegern.
 
Sverige tog silver i VM efter en snöplig finalförlust mot Ryssland. Nu har du som bandysupporter chansen att buda hem de svenska VM-stjärnornas matchtröjor.
 

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: falubsbandy@gmail.com

Se all info