Hoppa till sidans innehåll

Dagbok Ryssland p17/19

31 OKT 2019 09:12
Onsdag 30/10 Ryssland, Krasnoyarsk
  • Uppdaterad: 31 OKT 2019 09:12

Onsdag - Dagen då solen kom till Krasnoyarsk, tillika vilodag för laget och utflyktsdag. Den hade inte kunnat komma lägligare!

Vad heter en guide i Sibirien - om inte Ludmila?! Med en otrolig entusiasm tog hon oss genom stan och över floden Jenisej, som för övrigt betyder ”large water” och delar Sibirien i öst och väst.

Solen gör verkligen underverk med allt man har omkring sig! Tack vare den fick vi strålande fin utsikt över stan och en lagbild uppifrån stadens högsta punkt, innan vi åkte vidare längs floden.

Att Sibirien och Sverige har många likheter, har vi upptäckt idag. Både landskap och klimat påminner mycket om varann, även om ytterligheterna är större här. Ludmilas termometer har som högst visat +40 och som lägst -47...

Vi avslutade dagen med att besöka ett enormt kraftverk, 10:e största i världen, det som för övrigt pryder 10 rubelsedlarna. Där körde också Ludmila förhör på allt vi lärt oss under turen, med just 10 rubelsedlar i vinst till dem som hojtade rätt svar snabbast.

Om laget kan uppbringa samma entusiasm i matcherna i morron, som Ludmila guidade oss med idag - ja då är mycket vunnet! En finfin förmiddag - vi säger Spasiba!

Som grädde på utflyktsmoset, blev en av våra målvakter, Daniel Sjöberg,  intervjuad i lokal-TV under ett av stoppen. Som ett medieproffs svarade han på frågorna på engelska - och till allas förvåning avslutade han intervjun med att prata ryska! Applåd! Se delar av inslaget här

 

 

En överraskning utöver det vanliga väntade på kvällen; baletten Svansjön. En helt fantastisk föreställning och upplevelse som, om man nu inte orkade uppskatta den just ikväll, garanterat kommer att finnas med i varenda bandyspelare och vuxen som var med, resten av livet!

 

I morron är det bandy igen - då börjar Enisey Cup. Som vi ser fram emot det! Killarna sover redan (tror vi...). Det är dags för hejaklacken att knyta sig också.

Gonatt från Sibirien.

Skribent: David Erkelius
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info