Hoppa till sidans innehåll

Dagbok Ryssland p17/19

03 NOV 2019 12:51
Torsdag 31/10 Ryssland, Krasnoyarsk
  • Skapad: 03 NOV 2019 12:51

Torsdag Krasnojarsk

Torsdag-fredag = Yenisej Cup.
Väckarklockor på ringning, frukost och buss till arenan.

Laddade killar, samlade tränare och taggad hejaklack (samt nervösa mammor) när första matchen drog igång kl 11:30. Motståndarna var Sibselmash, som anlände på morronkvisten efter 80 mil tågresa från Novosibirsk. Laget är rankat 2:a i Ryssland. Klart som tusan det innebär respekt - kanske lite för stor om sanningen ska fram... Det blev en del felpass och tekniska misstag. Försvaret funkade skapligt men det blev svårt att få till eget spel. Vårt lag kom helt enkelt inte upp i den nivå som vi vet att de kan! Förlust med 1-3 är ju inte på värsta viset, men varken grabbarna eller tränare verkade ärligt talat inte helt nöjda.

Match nr 2 blev inte lättare precis... Om förmiddagens motstånd innebar ett lag som rankas tvåa bland Rysslands 03:or, så väntade deras allra bästa bland 02:or på kvällen. Hela matchen kan ses 

Jenisej stod för motståndet men först väntade en pampig öppningsceremoni med flaggor, nationalsånger, pompa och ståt. Mäktigt. En och annan tår trillade i den svenska klacken - och plötsligt blev det dessutom solklart att pojkarna inte alls är små längre, utan rentav riktigt stora.

De första 25 min funkade bra i både anfall och försvar och Falun tog ledningen med 1-0. Sen trillade ett olycksaligt mål in i slutet av första halvlek till 1-2 och gav uppförsbacke... Motståndet blev övermäktigt i andra. Med en väldig massa lärdom och publikrekord på strax över 300 pers, där alla utom 15 hejar på Jenisej, avslutar vi första dagen och känner oss riktigt nöjda, trots 1-7 i baken.

Båda matcherna livesändes med kommentatorer och hela kalaset. Debuterade som kommentator, på både ryska och svenska (!) gjorde allas vår Håkan Hedman. Jo, för det är så det känns; han är ”allas vår Håkan”! Utan hans engagemang, erfarenhet och kunskap hade vi inte varit här, det vet vi! Som han fixat, servat, ordnat och arrangerat. Från flygbiljetter i förväg till plastmuggar i grabbarnas omklädningsrum - och precis allt däremellan, inklusive de goda bullarna med äppelmos! Han pratar ryska som en inföding och får som han vill och det han/vi behöver ha ordnat, tack vare humor, känsla, kunskap och glimt! Tack Håkan för all hjälp och för att vi fått hänga med dig!

 

 

Nu ser vi fram emot sista dagen i Krasnojarsk, även den fylld med bandy!

Gonatt från Sibirien.

Skribent: Maria Adeström-Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info