Hoppa till sidans innehåll

Dagbok Ryssland P17/19

03 NOV 2019 13:07
Fredag 1/11, Ryssland Krasnoyarsk
  • Uppdaterad: 03 NOV 2019 13:07

Sista dagen blev den mest bandymaxade! Bussen gick till arenan kl 8 och som de flesta mornar valde några i föräldragänget att knalla de 2-3 kilometrarna dit. Kul att se omgivningarna och morronruljansen, dessutom skönt att röra lite på påkarna och få frisk (nåja...) luft.

I första matchen mötte vi Jenisej 03. Grabbarna gjorde en riktigt bra första halvlek och ledde en stor del av matchen, ända tills det var 10 minuter kvar och Jenisej gjorde ett par snabba mål. Matchen slutade 3-4.

Lunchen intogs mellan matcherna på arenan - och inkluderat i priset fick vi te och varsin bulle med äppelmos! Det innebär att alla nu har smakat dem, och det ryktas om att alla äpplen är slut i Krasnojarskområdet efter vår invasion i arenans café.

Sista matchen var den om 3:e pris, även den mot Jenisej 03. Första halvleken var solklart den bästa laget gjort här i turneringen, enligt tränar-Hasse. Vi gjorde precis det vi hade pratat om. Anföll, skapade chanser och försvarade oss klockrent, fortsätter han. Falun ledde med 1-0 i halvlek, vilket kändes i underkant.

Efter pausen - då fungerade rätt och slätt ingenting. Slutresultatet blev 2-6. Inte mycket mer att orda om...

Det är bättre att snacka om allt som killarna och laget lärt sig den här veckan! Framför allt riktigt fysiskt spel och hög fart - det är stor skillnad mot hemma. Att dessutom stå starka när några hundra i publiken vrålar hejaramsor på ryska, det har de också grejat. Vi femton svenskar på läktaren gjorde tappra försök att höras, och lyckades väl emellanåt någotsånär. Vilken erfarenhet alla tillskansat sig!

Vad däremot - tack och lov! - bara en person har fått erfara, är att åka rysk ambulans. Allas vår #18 Eskil skar sig i handen så blodet rann. Ett försök gjordes att tejpa ihop det. Han var snabbt inne på isen igen - drog till med ett mål när han ändå höll på - men var tvungen att avbryta eftersom förbandet inte höll tätt. Det behövdes sys och han fick helt enkelt åka med ambulansen som står utanför arenan. Några stygn senare var han tillbaka för lunch och nästa match. Vi är så glada att det gick så bra som det gick!

Svårast av alla att fånga på bild de här dagarna, har varit tränarna! TACK Per, Hasse och Magnus för allt ert engagemang, all omtanke kring grabbarna och för att vi föräldrar fick möjlighet att följa med!

Nu packas det på några rum - och spelas kort i andra... Ett antal ryssmössor har inhandlats - de måste också få plats om de inte ska sitta på huvet förstås. Grymt snygga och varma. Vi som inte köpt kommer vara gröna av avund när den sibiriska kylan drar över bandyplan på Lugnet.

 

Det är dags att krypa till kojs. Kl 03:45 går bussen mot flygplatsen.

Gonatt från Sibirien.

Skribent: Maria Adeström-Jonsson
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info