Hoppa till sidans innehåll

Starkt resultat av Falu BS: ”Fantastiskt”

27 JUN 2019 16:40
Ett hårt ekonomiskt jobb gav en vinst på 223.000 kronor. Falu BS har nu nära 900.000 kronor i eget kapital – och ännu bättre ska det bli. ”Vi ska se till att vi har en ännu bättre plattform när vi kommer tillbaka till elitserien”, säger nye . . .
  • Skapad: 27 JUN 2019 16:40

 . . . ordföranden Johan Hedberg.
En klubb i förändring – med ett driv att stärka verksamheten ytterligare och ta nästa kliv. På tisdagen höll Falu BS Bandy årsmöte i bandystugan på Lugnet, och det blev tydligt att ny energi har kommit in i föreningen efter den sportsligt tuffa säsongen för a-laget som i mars åkte ur elitserien. 

Ett stort glädjeämne är ekonomin. I en tid nära många bandyklubbar befinner sig i kris redovisar Falu BS ett resultat för verksamhetsåret 2018/2019 på hela 223.000 kronor, och det egna kapitalet uppgår nu till 882.000 kronor.

– Det är fantastiskt, och naturligtvis en stor trygghet när det exempelvis gäller elitlicensen. Klubben prioriterar ekonomin jättehårt. Vi har inte gasat utan hållit oss inom ramen, rättat munnen efter matsäcken. Visst, vi ramlade ur elitserien, men vi har gjort en konkurs och vet vad det innebär och tänker aldrig hamna i den situationen igen. 

Det säger Johan Hedberg som på årsmötet valdes till ny ordförande efter Johan Kruse, som efter en fin insats valt att lämna sitt uppdrag. 

– Jag fick en förfrågan från valberedningen och bestämde mig någon vecka före årsmötet att tacka ja. Jag har varit spelare, tränare, lagledare och ingått i sportgruppen och ser ordförandeskapet som en ny rejäl utmaning och en möjlighet att göra något helt annat i klubben. Jag tar med mig kunskaper och idéer från a-lagsverksamheten och hoppas kunna vara med och föra föreningen framåt, säger Hedberg och fortsätter:

– Det kommer också in nytt friskt blod i styrelsen, flera nya bra namn. Vi har en ny klubbchef i Nicklas Andersson på plats från och med augusti, och det finns mycket energi och ett starkt engagemang på flera håll som är väldigt inspirerande. Nu blåser det positiva vindar kring a-laget igen och det ska det göra i alla led i föreningen. 

Samtidigt som det går att glädja sig över ekonomin och det den starka a-lagstrupp som kontrakterats finns det stora utmaningar. 

– Bandysporten måste ta tag i sina problem. Det är oerhört viktigt att vi fyller på med barn och ungdomar underifrån, både pojkar och flickor. Det är ett jättejobb att få barn att aktivera sig och börja spela bandy. 

Bland annat ska den framgångsrika satsningen ”Kids on Ice”, där barn hämtas upp till Lugnets bandyis efter skolan och får låna utrustning, förädlas ytterligare. 

– Det är något vi verkligen ska vara rädda om och utveckla vidare. Alla ska ha möjlighet att komma och testa den övriga verksamheten på kvällarna också, säger Johan Hedberg. 

Ledarrekrytering på ungdomssidan är en annan viktig punkt, liksom arbetet att locka tillbaka publiken till Lugnet. Och naturligtvis även hallfrågan, som arenagruppen ska jobba hårt med. Det gäller även att få alla bandyintresserade att gå på matcherna. 

– Vi kan inte tycka synd om oss själva, det krävs ett hårt jobb från vår sida. Det finns väldigt mycket att göra för att öka attraktionskraften. 

Johan Hedberg återkommer gång på gång även till ekonomin. 

– Ekonomin behöver bli ännu starkare, vi ska bli starkare på marknadssidan och öka intäkterna, lyfta blicken och kunna jobba mer långsiktigt, och se till att vi är bättre rustade när vi når elitserien igen. 

Här är Falu BS nyvalda styrelse:
Johan Hedberg ordf
Jenny Sjöholm sekr
David Erkelius kassör
Anders Ors ledamot
Stina Persson ledamot
Harald Westerlund ledamot (ny)

Anders Westin ledamot (ny)
Erik Pettersson ledamot (ny)
Per Widehammar suppleant
Jesper Björling suppleant

På bilden från vänster: Erik Pettersson, Harald Westerlund, Jesper Björling, Per Widehammar, Anders Westin, Johan Hedberg, Stina Persson och Anders Ors. På bilden saknas Jenny Sjöholm och David Erkelius. 

Falu BS tackar avgående Johan Kruse, Stefan Nyqvist, Anders Åslund, Niclas Groth och Örjan Fridner för fina insatser.
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

Ica Maxi

Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

 

Logotype

 

Logotype

 

logo zetterström kakel och bygg 

 

 

 Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info