Hoppa till sidans innehåll

”Vi ska sätta Falu BS på kartan igen”

04 SEP 2019 09:48
Falu BS går in i en ny fas med en vässad organisation, hemvändande stjärnor och planer för den fina ungdomsverksamheten som ska växa ytterligare.
  • Skapad: 04 SEP 2019 09:48

”Vi ska engagera, synas och sätta Falu BS på kartan igen”, säger Harald Westerlund i Falu BS nybildade marknadsgrupp.

Styrelsen, med en ny ordförande i Johan Hedberg har fler ledamöter än någonsin, ekonomin är god, en klubbchef har anställts som navet i verksamheten – och föreningen andas ny optimism.

Energiknippet Harald Westerlund, ny styrelseledamot som ingår i klubbens färska marknadsgrupp, talar om  ”nya Falu BS”. Han är avdelningschef på företaget One Nordic och en handlingskraftig idéspruta som brinner för Falu BS och bandyn.

Han föddes i Katrineholm 1978 – en känd bandystad där han spelade i dåvarande klassiska KSK, Katrineholms sportklubb.

– Spelandet var kortvarigt men sporten fastnade jag för direkt. Mycket på grund av min far, som också spelat i KSK. Han tog med mig på matcher i låg ålder och där väcktes intresset.

Harald Westerlund flyttade till Falun 1999 då Falu BS tillhörde den absoluta eliten.

– Falu BS hade en storhetstid så där blev vintersysslan självklar. Falu BS bandy är vinter för mig. Klubben är anrik och har en fin historia. Att få vara en del av den historien och i mitt fall få skriva på en ny sida, är en ära och ett privilegium jag kommer att vårda ömt, säger han.

Målet nu är att på sikt åter nå toppen, med en sund ekonomi och med en stark ungdomsverksamhet som bas. Herrlaget, som till största del består av egna produkter, ska vara ett etablerat elitserielag. Rekryteringen av ungdomsspelare ska öka, vilket bland annat inkluderar en flerårig plan för flicklag. Föreningen jobbar nu hårt för att återta en mer attraktiv, självklar och synlig del av det aktiva Falun.  

– Folk ska veta att vi finns och vad vi gör, säger Westerlund.

Det innebär bland annat utökade kommunikations- och marknadsinsatser och bättre samarbeten med näringslivet. Harald Westerlund säger hellre partners i stället för sponsorer när marknadsarbetet kommer på tal.  

– ”Kollekten" som idrottsklubbar bett om är old school, det är historia. Det vi nu jobbar med är ett helt annat koncept som sätter våra partners i centrum.  De  får en helt annan exponering, delaktighet och tillgång till ett företagsnätverk som ger dem möjlighet att utvecklas som företag. Att vara partner till Falu BS ska ge ett mervärde, det ska vara en bra affär, en tillvaro med guldkant, det handlar inte bara om att synas på en skylt.

I marknadsgruppen bildar Westerlund duo med tidigare a-lagsspelaren Anders Westin, i tätt samarbete med klubbchefen Nicklas Andersson. De träffar  företag – såväl befintliga som potentiella partners – med ett vässat erbjudande som innefattar långtifrån enbart a-laget utan verksamheten i stort med den livfulla barn- och ungdomsorganisationen.

Det handlar om ett samhällsansvar med rörelseglädje, berättar Harald Westerlund. Att barn- och ungdomar har en aktiv, trygg och rolig fritidssysselsättning, bland annat i form av det lyckade konceptet ”Kids on ice” där föreningen hämtar upp barn till Lugnets bandybana efter skoldagen.

I arbetet med att modernisera Falu BS finns det en hel del att ta tag i. Partnersamarbeten enligt ny modell är ett. Att erbjuda en mer attraktiv arena och bättre matcharrangemang ett annat.

En stor utmaning, men det nya Falu BS är redan igång.

– Vi har fått hem fantastiska spelare som Mikael Olsson och Patrik Hedberg, de har kommit tillbaka för att de tror på den här satsningen. Lägg där till resten av våra stenhårt jobbande och suveräna spelare som var med och tog upp BS inför den gångna säsongen.

– Dessutom en helt ny tränarstab som utlovat en mycket roligare och mer anfallande bandy än det vi sett. Bakom kulisserna gör vår sportchef Anders Pehrson ett otroligt jobb som möjliggjort detta. Vi har väldigt mycket bra folk i föreningen nu. Listan blir lång – men jäklar vilken lista, skrattar Westerlund.

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

Ica Maxi

Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

 

Logotype

 

Logotype

 

logo zetterström kakel och bygg 

 

 

 Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info