Hoppa till sidans innehåll

Inför annandagsmatchen

26 DEC 2014 08:58
En svensk idrottsklassiker avgörs idag i landet. Många är historierna om matcher på sjöisar och varför just annandagen men det hoppar vi idag och kollar istället av läget inför dagens match mot Borlänge.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:34

Då var det äntligen dags för annandagsbandy. Denna välbesökta idrottsklassiker som verkligen kommit att bestå, trots att även andra idrotter börjat spela denna dag.

Idag är det en repris på annandagsmatchen som gick av stapeln säsongen 12/13 dvs Borlänge vs Falu BS.

Redaktionen träffade tränaren Johan Kruse efter träningen på juldagen och stämde av nuvarande status och känslan inför matchen.

-Hur var träningen idag, märktes julmaten av något?

-"Nej (skratt), det märkte vi inte av något. Vi genomförde en bra träning med bra tempo och allt såg ut som vanligt men kanske lite extra glädje. Det är annandagsbandy imorgon och det är speciellt såklart, bandyns nationaldag" säger Kruse.

Borlänge står för motståndet idag, daladerby och extra laddat förstår jag?

-"Ja, laddade är vi och kanske också lite extra. Dock är detta en match i serien där vi kan vinna eller tappa 2 poäng, det är det viktiga tycker vi, att vi håller upp blicken och tittar mot vart vad vi strävar efter, både som lag och förening. Så för mig är det inget extra idag mer än att det är just annandagsbandy förstås med en förhoppning om att det blir en bra bandymatch med skön inramning."

Som serieledare gissar jag att ni är lite av favoriter idag?

-"Jag har hört detta tidigare och egentligen spelar det ingen roll för oss. Vi är trygga i alla de fina prestationer och poäng vi tagit fram tills idag, inget kan ta ifrån oss detta och går återigen in i den här matchen med allt att vinna. Borlänge vann senast och är obesegrade på hemmaplan i år, det blir en tuff match för oss."

Ok, vi tackar för tiden och önskar lycka till!

Om mindre än 4 timmar är det alltså avslag på Tunet i Borlänge, se till att ta er dit för att uppleva denna klassiker samtidigt som ni hejar fram Falu BS.

Vi ska iallafall dit, vi ses!

 

 

Skribent: Redaktionen

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info