Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bo Jonsson Emanuel Sundqvist

Kapten Sundqvist: ”Vi känns starkare”

28 FEB 2014 13:50
Strax innan kl. 14 sätter sig Falu BS spelare på bussen med kurs mot Spånga IP i Stockholm, där Djurgården ikväll väntar i det allsvenska kvalet.
  • Skapad: 28 FEB 2014 13:50

Lagkaptenen Emanuel Sundqvist, som har bestämt sig för att stanna i BS även nästa säsong, beskriver läget i laget inför kvällens kvalmatch som laddat och fokuserat.

- Det har märkts på träningarna mot slutet att alla tar det här på fullaste allvar. Det har varit betydligt hetare på träningarna än inför seriematcherna. Det känns att det är dags för något större nu.

Djurgården slutade tvåa i division 1 östra, men ”Manne” erkänner att han inte har så stor koll på motståndet.

- Nej, det har jag inte, men får vi ut det vi har presterat under säsongen så är det realistiskt att säga att vi klarar det här.

- Vi känns starkare helt enkelt.

Kaptenen motiverar det med mixen i laget, som han också beskriver vara nyckeln till att säsongen gått så bra som den har gjort.

- Vi har en perfekt kombination. Vi har några spelare som varit i de här situationerna tidigare, precis som tränarna Johan (Kruse) och Johan (Hedberg). Så det finns en hel del rutin men också all den talang som finns hos de unga spelarna i truppen gör att laget är riktigt spännande.

 

Emanuel Sundqvist kom tillbaka till BS inför säsongen efter tre säsonger i IFK Rättvik. Nu vill han inget hellre än i egenskap av kapten leda laget tillbaka till Allsvenskan.

- Vi tar en match i taget, men det skulle vara väldigt fint att få avgöra hemma på Lugnet på söndag.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info