Hoppa till sidans innehåll

Ljusdals BK - Falu BS 6-2

01 MAR 2015 00:55
Falu BS gick förlorande ur striden uppe i Ljusdal. 6-2 skrevs slutsiffrorna till och laget var idag ett nummer för litet för att ge Ljusdal en riktig match.
  • Skapad: 01 MAR 2015 00:55

Matchen började illa för Falu BS, redan i minut 2 tilldelade dagens matchvärd Ljusdal en straff, vilken i vårt tycke var av den billigare varianten. Nr 20 i Ljusdal gör det man ska, mål på straffen. Jobbig start men efter detta tar Falu BS sig in i matchen och jämnar ut spelet helt.
Detta håller i sig fram till den 27:e minuten då Ljusdal hittar luckor i Faluförsvaret och kan göra 2-0. Bara 2 minuter senare görs också 3-0 då Ljusdal plockar upp en felpassning och hittar en fri spelare mitt i Falu BS straffområde. Aj aj, 3-0 efter dryga 30 minuter och tyvärr hinner det också bli 4-0 i minut 37 på ett mycket fint lyftspel från Ljusdal. Falu BS har svårt att egentligen skapa något på det bollinnehav man ändå har men så smäller man in en hörna på övertid fram till 4-1.

En halvlek som är svårbedömd men där det känns som att Falu BS återigen blivit hårt straffade på ett par misstag men det är väl en del i att möta lag som spelat mot de allra bästa lagen en hel säsong.

-"Håller med att det känns som aningen för stora siffror även om Ljusdal vaskat fram fler chanser än vad vi gjort dessa första 45 minuterna. Tycker vi inte kommer in i den här matchen som vi ville och nu gäller det att vi kommer ihop till andra och kommer upp i nivå. 1-0 och 4-0 är bra prestationer, de målen köper jag men de andra två tycker jag vi bör kunna förhindra om vi är uppe i rätt nivå" säger tränaren Johan Kruse.

-"Vi växer ändå in i matchen och får till vårt spel. Summerar vi första halveken har vi ändå lyckats skrapa ihop 5 hörnor plus 2 riktigt vassa målchanser. Vi här inte helt nöjda med det men det är ändå helt ok med tanke på att Ljusdal spelat i elitserien denna säsong." säger Johan Hedberg.

Falu BS börjar andra på ett hyfsat sätt men efter 10 min kommer Ljusdal i ett anfall och stänker in ett skott utanför straffområdet fram till 5-1. 6-1 kommer sedan 4 minuter senare där Ljusdal, igen, snappar upp en felpassning vilket ger ett friläge för Ljusdal.

Efter detta hittar Falu BS in i spelet mer och kan reducera till 2-6 i minut 64 på ett fint lyft. Nu spelar Falun bättre och får också till ett par lägen för ytterligare reducering men utan resultat. Här borde dock Falu BS fått chansen att spela med en man mer då Ljusdals nr 13 delar ut en riktigt ful armbågstackling mot huvudet på en Falu BS spelare. Nu är det andra gången på kort tid vi ser denna typ av tilltag utan att domarna sätter stopp. Märkligt.
Sista 20 spelar Falu BS helt ok och säkerligen är det något man kan ta med sig från matchen.

-"Ja, jag tycker vi gör många moment på ett bra sätt idag men i sådana här matcher krävs det att vi är noga i alla situationer och den energin verkade vi inte riktigt hitta idag. Mot Sirius tyckte vi att vårt passningsspel inte riktigt klaffade men idag tycker jag att vi får till det på ett bättre sätt. Idag tappar vi matchen på att vi inte är tillräckligt noggranna i vår defensiv vid ett par tillfällen. Vi tar med oss att vi i långa stunder hade lite tryck i vår offensiv" säger Johan Kruse.

-"Nu laddar vi om för matchen mot Gripen på tisdag. Vi har fått nya erfarenheter och kommer växa för varje match vi får i denna serie. Ska bli roligt att mäta våra krafter mot Gripen, förhoppningsvis blir det också bra tryck i deras hall." säger tränaren Johan Hedberg.

Då stänger vi denna matchen och laddar för nya!

Redaktionen kommer inom kort ut med en spelarnyhet vilken blev klar innan Ljusdalsmatchen. Håll koll här på vår webbsida.

 

 

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info