Hoppa till sidans innehåll
Foto: Bo Jonsson Patrick Kaemmerlé

Patrick Kaemmerlé förlänger med Falu BS

24 FEB 2014 08:35
”Det har varit en fantastisk resa i år” För mindre än ett år sedan när konkursen var ett faktum för dåvarande Falu Bollsällskap, var bandyframtiden – som för många av de andra spelarna - oviss även för Patrick Kaemmerlé. – Det är klart man funderade något varv då vad som skulle hända, minns han.
  • Skapad: 24 FEB 2014 08:35

I april 2013, då bildandet av den nya föreningen Falu bandysällskap spikades så klarnade läget för den då 23-årige målvakten som precis fullfört sin tredje säsong i Falun.

– När det blev klart med tränarduon Johan (Kruse) och Johan (Hedberg) så kändes det väldigt spännande. Då kom känslan att ”det här vill jag vara med på”, säger Patrick Kaemmerlé, som knappt ett år senare är glad över att han hoppade på tåget:

– Ja, det har varit en fantastisk resa i år, men vi är ju inte framme ännu. Det är nu som det viktigaste kommer, säger han och syftar på kvalet som inleds på fredag.


Hur är känslan inför kvalet då?

– Vi går in med bra självförtroende från säsongen, så det här ska vi ha en god chans att kunna fixa.

Även vid sidan av bandyn leker livet för 24-åringen, som med rötter i Stockholmsklubben Sköndal tog vägen via Sandviken och Skutskär till Falun inför säsongen 2010/11.

– Jag har fått det väldigt bra civilt i Falun sedan jag flyttade hit. Jag trivs jättebra i staden och det har ordnat sig med jobb och allt annat.

 

Vad har du utvecklat i ditt målvaktsspel under säsongen?

– Tempot är ju trots allt lägre i division 1, så det har väl gett mig en möjlighet till mer arbetsro att kunna delta mer i spelet.

BS-tränaren Johan Kruse är glad, och inte förvånad över att Kaemmerlé kommer vara ett BS-namn även nästa säsong:

– Nej, han är en av dem som visat vägen under säsongen och så har han en stor klubbkänsla. Rent spelmässigt är det mycket värt att kunna luta sig mot en stabil målvakt som Patrick är.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

vida_logga

Logotype

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info