Hoppa till sidans innehåll

Falu BS klart för kval: ”Känns skönt och kul!”

07 FEB 2019 09:59
  • Skapad: 07 FEB 2019 09:59

Falu BS har klarat första målsättningen – att undvika sistaplatsen! Borta mot Frillesås blev det uddamålsförlust. Men när BS vaknade mot slutet tog bandymasarna över matchen helt. Nu väntar full laddning inför säsongsavslutningen med en häftig kvalserie. 

Frillesås hade mer att spela för hemma på dimmiga Sjöaremossen och klarade 3–2 med blotta förskräckelsen. När Falu BS kom igång mot slutet inleddes  forcering som resulterade i två reduceringsmål och flera chanser till kvittering. I och med att Tellus föll mot Västerås är BS ändå helt klart för kval. 
– Det känns skönt att vi är klara för kval. De var målet att undvika sista platsen. Nu får vi avsluta elitserien på ett bra sätt sen ladda för kvalet, säger mittfältaren David Jansson.

Hur går tankarna inför fortsättningen nu, härligt med riktig "slutspelskänsla" i kvalet? 
– Ja, det ska bli kul, vi har bra minnen från kvalet förra året.Första halvlek mot Frillesås var svårspelad på grund av vädret men i andra kunde vi spela mer och då fick vi tryck på dem, men tyvärr fick vi inte in våra lägen till kvittering. Men tar med oss att vi ryckte upp oss i slutet!
Matchens delikatess var Daniel Bäcks fenomenala djupledspass fram till Caspher Ekströms reduceringsmål (3–2). Ett mycket vackert bandymål. 
”Bollen for som en het kniv i smör rakt igenom hela FBK-försvaret innan Ekström snappade upp den. En leverans av allra högsta klass”,skriver Bandypuls om Bäcks prestation. 
BS första mål i matchen dundrades in på hörna av David Forsell. 

Två matcher återstår i elitserien innan kvalet tar vid: Vänersborg hemma på Lugnet på fredag den 8 februari klockan 19.00, och Bollnäs borta tisdagen den 12 februari klockan 19.00. 

Kvalet inleds den 1 mars. Där får BS chans till revansch mot Frillesås. Det återstår ännu att se vilka de två allsvenska lagen i kvalet blir. 


Matchfakta 
Frillesås BK–Falu BS 3–2 (2–0)
Mål: 1–0 (30) Fredrik Brandin (Fredrik Johansson), 2–0 (44) Johan Grahn (Niklas Wiklander), 3–0 (65) Fredrik Brandin (Mattias Johansson), 3–1 (79, hörna) David Forsell (Tobias Andersson), 3–2 (82) Caspher Ekström (Daniel Bäck).
Hörnor: 7–11.
Utvisningar: FBK: -, FBS: 2x10.
Domare: Daniel Labe.
Publik: 403.
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 
Logotype

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info