Hoppa till sidans innehåll

Joakim Bergman laddad inför kvalet: "Trivs väldigt bra i BS"

25 FEB 2019 09:57
Falu BS-liberon Joakim Bergman har stor rutin från SM-slutspel. Nu ställs han inför en ny uppgift – kval för att hålla BS kvar i elitserien.
  • Skapad: 25 FEB 2019 09:57

Spelskicklige Bergman, med nummer 2 på tröjan, värvades från Sandviken inför säsongen Han har tre SM-guld och mängder av slutspelsmatcher med Saik på meritlistan. Den här säsongen blir det dock inget slutspel, utan i stället en annan typ av rysare – elitseriekval.

BS har klarat målsättningen att undvika sistaplatsen i elitserien och laddar nu för fullt inför det stundande allvaret. Det är hård träning både på isen och i gymmet som gäller – och dessutom en träningsmatch mot Rättvik på måndag.

Allt för att vara på topp mot kvalmotståndarna i form av Frillesås, AIK och Nässjö. Det intensiva kvalspelet, som inleds den 1 mars, lottas efter allsvenskans sista omgång på lördagen. Sex matcher på 13 dagar väntar.
– Att köra träningsmatch mot Rättvik nu innan tror jag bara gör gott. Annars blir det så långt sedan senaste matchen vi hade mot Bollnäs, säger Joakim Bergman.

Du har ju vana vid slutspel, hur blir det för dig att spela kval? 
– Det blir ju lika betydelsefulla matcher om inte viktigare i ett kval där man kan riskera att åka ur en serie, säger Joakim Bergman.

Vad är det som kommer att avgöra tror du?
– Det gäller att få en bra start och orka hålla i när det är tätt mellan matcherna.

Vad säger du om klassen på kvalmotståndet?
– Det känns som alla lag är väldigt jämna, så det kommer bli tuffa matcher allihopa. Frillesås vet jag sedan serien att dom är ett bra lag. Jag har lite sämre koll på AIK och Nässjö. Men AIK har ett väldigt namnkunnigt lag.

Hur är det att spela i Falu BS, och hur laddad är du inför kvalet? 
– Jag trivs väldigt bra i laget. Man ser fram emot att det ska börja. Jag är riktigt laddad – vi ska vara bra när det drar igång!

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

test III

 

 

skridskoskul

 


Logotype

 

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!
Logotype

 

 
vida_logga

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 

logo zetterström kakel och bygg
 

 

 

 

Logotype

 

 

  

 

 

 

 Logotype

  

 


Ica Maxi

  

annons_2

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730312600
E-post: This is a mailto link

Se all info