Hoppa till sidans innehåll

2 poäng i helgen – ny hemmamatch på fredag!

04 DEC 2019 08:51
Övertygande vinst mot Nässjö, men förlust mot Katrineholm – trots massivt spelövertag. Nu laddar Falu BS om till fredagens hemmamatch mot Unik.
  • Uppdaterad: 04 DEC 2019 08:51


Helgen bjöd på fantastiskt vinterväder på Lugnet – klart och vackert och några minusgrader, med vacker snöinramning.

Falu BS tog på lördagen en viktig seger mot Nässjö efter fint spel. Positivt och anfallsglatt med fina kombinationer och ett bättre driv än i tidigare matcher.

Efter 2–1-ledning i paus körde BS över gästerna i andra halvlek och vann till slut med 6–1.

– Jag är oerhört nöjd med hur vi genomför matchen från första minuten. En stark insats, säger tränare Joakim Björkman.

BS-målskyttar blev Lukas Mårdberg 2, Michael Pettersson 2, David Forsell och Mikael Olsson.

I söndagens möte med topplaget Katrineholm fortsatte BS att spela bra – och hade ett rejält spelmässigt övertag. BS skapade mängder av chanser och vann hörnstatistiken med hela 19-9 (!). Men bortalagets målvakt gjorde en lysande insats. Katrineholm backade dessutom hem djupt och lyckades med sina snabba omställningar – nästan maximal utdelning framåt.

Liberon Joakim Bergman gjorde BS två första mål på straff. Han fick ytterligare en chans på en tredje, men bollen räddades av målvakten vid ställningen 2–3. BS hade fler chanser att komma i kapp, bland annat ett friläge där Lukas Mårdberg var oerhört nära att näta. Ineffektiviteten i kombination med Katrineholms maximala utdelning gjorde att siffrorna tyvärr rann i väg i slutminuterna. BS tredje mål gjordes snyggt av Tobias Dahlin på friläge.

– Jag tycker att vi skapar så mycket chanser för att göra mer mål. Och de kanske får lite enkla och är jäkligt effektiva när de gör mål, medan vi får jobba väldigt hårt för dem, säger Jocke Bergman till Bandypuls.

En märklig match som BS med normal utdelning borde ha vunnit. Men smart spelande Katrineholm är extremt formstarkt, hade flytet som behövdes och vann, 3–8 (1–2).  

Nar tar killarna sikte på nästa viktiga hemmamatch – mot uppsalalaget Unik, nu på fredag 6/12 klockan 19. Välkomna till Lugnet. 

 
Foto: Robert Stenerhag 
Skribent: Anders Ors
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info