Hoppa till sidans innehåll

Lämnade Stockholms Helenelund för bandyn i Falun: ”Det är perfekt”

24 OKT 2019 11:12
Från Sollentuna och moderklubben Helenelund till bandygymnasiet i Falun och spel i Falu BS. 16-åringarna Eric Sjögren och Adam Sandell välkomnas in i P17/P19-truppen. Nu är de redo för en spännande Rysslandsresa tillsammans med lagkompisarna.
  • Uppdaterad: 24 OKT 2019 11:12

Falu BS höga nivå på ungdomslagen och det populära bandygymnasiet Hagströmska fick storstadsungdomarna Eric Sjögren och Adam Sandell att flytta till Falun inför årets hösttermin.

Nu ingår de i klubbens framgångsrika trupp för P17 och P19 som går från klarhet till klarhet. Ett härligt gäng som radar upp topprestationer och upplever mycket roligt ihop även utanför isen.

– Vi trivs väldigt bra i både staden, skolan och laget. Vi tränade med laget under våren medan vi bodde hemma i Sollentuna och blev direkt välkomnade in i laget och snabbt även en del av det.

– Om det är något så är det alltid någon av tränarna som man kan höra av sig till. Falun som stad är perfekt eftersom att det är lagom stort, och man kan ta sig överallt utan bil vilket är viktigt för oss. Vi båda trivs väldigt bra med skolan och känner att vi valt rätt, både utefter program och bandyn. Vi har även bra tränare på skolträningarna som känns givande och seriösa, säger Eric och Adam.

De är förväntansfulla inför den stundande höstlovsresan, med avfärd nu på lördag den 26 oktober till Krasnojarsk i Sibirien. Där väntar träning och matcher mot självaste storklubben Jenisejs spelare i motsvarande ålder, i den mäktiga inomhusarenan.

Falu BS åker dit med 21 spelare, totalt 36 resenärer med ledare och föräldrar inkluderade.

– Det ska bli väldigt kul och mäktigt att se en ny sida av bandyn. Även att komma till Ryssland var något vi inte trodde att vi skulle göra. Vi förväntar oss en rolig resa med laget och att få ut bra träningar och givande matcher från den.

Eric och Adam säger också att de ser mycket fram emot säsongen, när den börjar på riktigt med seriespelet.

– Vi hoppas på att spela en bra bandy. Vi tycker att det är roligt att det ställs höga krav, och att vi alltid hittar saker i spelet som går att utveckla. Vi ser fram emot en rolig säsong!

Bilden: Eric vänster, Adam till höger. 
Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info