Hoppa till sidans innehåll

Skridskokul – härlig rörelseglädje på is

01 OKT 2019 10:07
Full fart, lek och härlig gemenskap på isen! Snart är det dags igen för Skridskokul i Falu BS regi. – Skridskokul är ett underbart sätt att börja helgen på, en timme av ren rörelseglädje, säger ledaren Jenny Sjöholm.
  • Skapad: 01 OKT 2019 10:07

Vintern närmar sig och snart ligger isen blank på Lugnets bandybana. Där kommer det som vanligt att råda full aktivitet – från elitlag till de allra yngsta. För barn födda 2012 och senare erbjuder Falu BS som vanligt den populära aktiviteten Skridskokul, varje lördagsmorgon klockan 10-11 från 9 november till 22 februari.

– Vi lär oss åka skridskor genom lekar och övningar men det finns även tid för lite bandyspel för dom som vill, säger Jenny Sjöholm, ansvarig för Skridskokul och styrelseledamot i Falu BS.

Målet den här säsongen är att ha ännu fler ledare på isen.

– Vi försöker utveckla och  förbättra det vi har. Vi ser gärna att våra äldre ungdomar tar chansen att vara ledare i föreningen. Det är något vi haft förut och tycker fungerar väldigt bra. Att vara ledare för skridskokul är fantastiskt roligt. Att träffa alla barn och föräldrar är väldigt inspirerande.

Kan du beskriva energin och rörelseglädjen hos barnen?
– Att träffa barn som kanske aldrig stått på skridskor men som är så taggade att få komma igång. Eller barn som har försökt att lära sig åka länge och bara av att se andra barn åka så löser de ekvationen. Det är så himla kul.

Vad är det bästa med skridskoåkning och bandy?
– Bandy är en väldigt fin sport, som passar både tjejer och killar. En snabb lagsport där allt kan hända. Roligt att se på och ännu roligare att spela. Och skridskor kan man ju åka både på bana, rink, bandyplan eller på sjön. Mycket kul att kunna!

Anmälan sker på www.skridskokul.se/falun. Kostnad: 600 kronor.

Varmt välkomna till Lugnet i vinter!

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info