Hoppa till sidans innehåll

15-åringen om drömdebuten: ”Jättekul”

10 DEC 2019 09:35
Han har gått hela vägen i Falu BS – från Skridskokul, genom ungdomslagen till a-laget. Redan som 15-åring. För Elliot Hellström är det en dröm som gått i uppfyllelse.
  • Uppdaterad: 10 DEC 2019 09:35

Om man tittat i målprotokollen för Falu BS framgångsrika ungdomslag de senaste åren har ett namn stuckit ut lite extra. Ungdomslandslagsmeriterade anfallaren Elliot Hellström har tack vare egen skicklighet och de duktiga lagkamraternas fina framspelningar fullständigt öst in bollar i nät.

I somras skrev han a-lagskontrakt efter att ha visat framfötterna under försäsongen. Och den gångna helgen var det dags för allsvensk debut – en debut som blev succéartad. Med imponerande kraftfulla prestationer och ett moget spel fick han nog en och annan åskådare att höja på ögonbrynen. Bland annat ett mycket fint förarbete till en av Lukas Mårdbergs fullträffar mot UNIK, och så målet som fastställde slutresultatet 5–7 i segermatchen borta mot Kalix.

Tobias Anderssons lyft in i straffområdet nådde Elliot som iskallt plockade ner bollen och nätade kliniskt.

– Det var nervöst första bytet mot UNIK men sen släppte det! Det är självklart jättekul att göra poäng och att det lossnar, jag har väntat ganska länge på att spela på grund av sjukdom. Jag blev jätteglad när jag kom runt på kanten och kunde friställa Mårdberg men ännu gladare när jag fick näta! Speciellt ett mål som är viktigt, uppe i Kalix, säger Elliot om debuthelgen.

Att slå sig in i a-laget på hög nivå så ung är naturligtvis ovanligt. Tobias Andersson och Petter Björling gjorde dock detsamma, och 1958 var det en annan 15-åring som debuterade i Falu BS a-lag – legendaren Bernt ”Bempa” Ericsson…

– Ja det fick jag faktiskt veta häromdagen Lite coolt ändå, säger Elliot, som säger att det är en dröm som gått i uppfyllelse.

Han går i sin fars fotspår. Pappa Peter ”Hellas” Hellström var en stor talang i Falu BS i samma ålder och hade sedan en seniorkarriär i bland annat Frillesås och Gais innan han återvände till Falu BS som 33-åring.

Och bandyn har varit ett självklart val av idrott.

– Ja det har det, jag har spelat bandy så länge jag har kunnat minnas, pappa har varit en stor orsak till att det blev bandy, han har varit en idol för mig, så det har hjälpt mig!

Vad säger du om bandyutbildningen du fått i Falu BS?
– Jag har haft många sjukt bra och snälla tränare genom alla år, men en som borde ha en guldmedalj är Pär Jansson (tränare i nuvarande P17/P19). Han har stor del i att jag har kommit så långt inom bandyn! Men det är väldigt mycket egen träning också, det krävs för att bli så bra som möjligt! Sen får man ju inte glömma grabbarna i laget som har hjälpt mig dit jag har kommit i dag! Falu BS har varit det rätta för mig, hittills i alla fall, så jag är jättenöjd.

Spontanidrotten vid sidan av ordinarie träningspass ska inte heller underskattas.

– Jag har tillbringat sjukt många timmar på ”Knoppens” kommun-isplan. Man kunde ju åka hur länge som helst när man var liten, man blev aldrig trött, ha ha.

Det går snabbt nu för Elliot, med nummer 6 på tröjan. Det har varit mycket uppmärksamhet i dagarna, men han tycks stå stadigt med fötterna på jorden och håller fokus.

– Det är såklart kul att folk tycker att man gör de bra, men de stör inte mig så mycket på det viset! Det gäller bara ta en dag, träning och match i taget!

I veckan är Elliot, som spelade i P15-landslaget förra säsongen på regionläger. Och på fredag är det ny match – derbyt mot IFK Rättvik hemma på Lugnet.

Spelar du då?
– Ja, om jag blir uttagen till matchen.

Foto: Robert Stenerhag och Falu BS

Skribent: Falu BS Bandy
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

 

 

 

 

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: kansli@falubsbandy.s...

Se all info