Hoppa till sidans innehåll

Borlänge - Falu BS 3-2

26 DEC 2014 17:21
Det blev tyvärr förlust i annandagsderbyt mot Borlänge. 3-2 skrevs slutsiffrorna inför 714 personer.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:34

Falu BS öppnade matchen på ett mycket bra sätt. Skapade några farligheter och ledde med 2-0 redan efter 6 minuter.Tyvärr reducerade Borlänge redan i den 10:e minuten efter att en rensning i faluförsvaret gått rätt på en Borlängespelare, vilket gav öppet mål för 1-2. Falu BS fortsätter dock och vaskar fram några situationer där det med lite medstuds hade kunnat resultera i fler mål, bland annat en hörna som tar klockrent i ribban.
Några fler mål blir det inte, från Falu BS, däremot kvitterar Borlänge i den 31:a minuten. Upprinnelsen är återigen lite nonchalant och slarvigt försvarsspel, vilket ibland straffar sig, som denna gång.
Kvarstående kvart är spelet ganska jämnt fördelat men där det totalt sett är litet övertag för Falu BS.

Vad tyckte då våra tränare om första halvlek?

-"Tycker vi kommer in bra i matchen och har bra tryck. Vi får också utdelningen och har 2-0 mycket snabbt. Vi har flertalet farliga lyft och får i stort till den defensiv som vi pratat om innan", säger Johan Hedberg.

-"En klart godkänd första halvlek där min känsla är att vi har lite mer av spelet och lite mer lägen än Borlänge. Tycker dock att vi behöver bli lite mer konsekventa i vårt uppbyggnadspel. Vi pratade också igenom ett par detaljer i halvtid som vi tyckte vi kunde göra lite mer av och det kändes som vi hade ett bra utgångsläge inför andra", fyller Johan Kruse i.

Falu BS börjar också andra halvlek på ett bra sätt men där det sista lilla trycket verkar saknas för att det ska bli riktigt farliga lägen. Dessto längre halvleken går dessto mer Borlänge blir det också. Svårt att se från läktaren vad som gör detta mer än att Falu BS inte får igång sitt passningsspel alls och i 65:e minuten kommer det en timeout från Falu BS. Effekten av timeouten håller i sig fram till min 73-75 och sedan ser det tämligen lika ut igen.
I 85:e minuten gör sedan Borlänge 3-2 och nu är goda råd dyra för Falu BS.
Falu BS lyckas inte skapa några rejäla kvitteringschanser sista minuterna och Borlänge vinner detta derby.

-"Jag känner inte igen oss i denna andra halvlek, vi börjar som sagt ok men sedan syns det tydligt att det inte klickar för oss i vårt spel. Vad det beror på får vi snacka ihop oss om under dagarna fram till returmötet." säger tränaren Johan Hedberg.

-"Andra halvlek går till Borlänge, helt klart. Vi lyckas bara få till några ströanfall och fick jobba hårt i defensiven. Idag lyckas vi inte få fram den energi och delaktighet som vi önskade innan matchen. Att vi inte får till det alla dagar får vi acceptera, så är verkligheten och något att hantera, men jag tycker det är starkt att vi kämpar på och ser till att vara med i matchen hela vägen till fram till slutsignalen. Vi hade en hörna i sista minuten, mål där och vi hade ändå fått med oss en pinne hem. Nu blev det inte så idag, men kan vi fortsätta ha den diciplinen kommer vi få betalt för det längre fram i serien." säger Johan Kruse

Drygt 700 personer hade letat sig till Tunet i minusgraderna, vilka fick se en spännande och jämn match. Om exakt 5 dagar, 31/12 kl 13.15, finns chansen igen då spelas nämligen returmatchen på Lugnet.

-"Skönt att det är relativt kort till nästa match. Nu ska vi träna på bra och ge oss själva chansen till att studsa tillbaka på ett bra sätt." avslutar Kruse.

Då återgår redaktionen till julfirandet och så återkommer vi lite längre fram med en kort status inför matchen på nyårsaftonen.

God fortsättning!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info