Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Gustavsberg 4-3

09 FEB 2016 17:09
Det blev en ny seger då Gustavsberg kom på besök till Lugnet. 4-3 skrevs slutresultatet till då Falu BS avgjorde i de allra sista minuterna. Rättvist ändå där Falu BS var det klart bästa laget i andra halvlek. Starkt att forcera in segermålet efter en snöplig kvittering på slutet.
  • Skapad: 09 FEB 2016 17:09

Med 9-1 seger i ryggen mot Rättvik förväntade vi oss att Falu BS skulle vara det bättre laget i matchen mot Gustavsberg. Den bilden fick vi inte utan istället var det en ganska jämn halvlek där Gustavsberg stod upp bra men där det kändes segt i spelet från Falu BS. 

Efter chansmässigt likvärdiga första 20 minuter är det Gustavsberg som hittar ända fram och gör 0-1. Bara drygt 5 minuter senare står det dock 1-1 då en snabb igångsättning av ett frislag ger en situation som räddas till hörna. Hörnan pangas dock in och skönt med lika läge igen.

Sista 20 har Falu BS ett bra tag i taktpinnen och försöker dyrka upp den täta defensiv som Gustavsberg ställer upp. Slutligen får man också in 2-1 bollen efter mycket attityd från Mikael Pettersson som smäller iväg en projektil och där Jernberg slår in returen. Tyvärr trasslar det till sig på slutet och Gustavsberg kvitterar på halvlekens sista skott.

-"En ok första halvlek tycker vi. Det går lite långsammare, vi vill vara nogranna då fukten och regnet gör att isen blir lite sträv och studsig. Skapar ändå en hel del men det gör även Gustavsberg så vi vill nog titta lite på defensiven och se vad vi kan förbättra där" menar tränaren Johan Hedberg.

Andra halvek börjar kanonbra för Falu BS, spelet går snabbt och redan i 3:e minuten jublar vi för 3-2. Det blev dock bortdömt, tveksamt tycker vi men är kanske inte helt opartiska i frågan. Vi behöver dock inte vänta så länge till, efter 10 spelade minuter kommer 3-2, återigen Mikael Pettersson som visar attityd och fångar ner ett lyft och smäller in bollen. Läckert!

Nu har Falu BS en stark period och det smäller i virket två gånger och där Gustavsbergs målvakt också visar fina takter och håller Värmdökillarna kvar i matchen. Gustavsberg skrapar fram en hörna på slutet och vips, 3-3 är ett faktum. Det är dock lite mer än 10 minuter kvar och på det hinner Falu BS vaska fram några lägen och ett av dem är en fin rajd av Emanuel Sundqvist som avslutas med ett distinkt avslut fram till 4-3. 

Gustavsberg såg trötta ut på slutet och försökte väl skapa med att lyfta in allt de hade men det tog Faluförsvaret hand om utan problem och den 11 segern var ett faktum! Starkt killar!

-"I andra kommer vi upp i fart, främst för att vi låter bollen gå och alla är med och vill. Vi maler ner dem men det gäller att sätta chanserna när man är bra, det dyker alltid upp någon chans för motståndaren på slutet och då vill man ha marginal. Vi bjuder på lite för många omställningar trots att det är vi som leder hela andra halvlek, det ska vi väl titta lite på i veckan. I övrigt tycker jag det såg riktigt lugnt och tryggt ut där ute och det var en helt rättvis seger mot ett Gustavsberg som jag tycker spelar bra men inte riktigt orkar hela vägen. Vi ska hålla oss till våra ramar och däremellan ska kreativiteten spruta, då är vi som bäst. Nu ska vi ladda om och försöka komma upp i bra nivå till nästa helgs match mot Spånga/Djurgården." avslutar tränaren Johan Kruse

Nästa match för laget är alltså Spånga/Djurgården lördag 13/2 kl 15.00. Den matchen följer ni på elitrapport.

En match som ni inte behöver elitrapport för är säsongens sista serie- och hemmamatch! Den spelas söndag 21/2 kl 14.00 på Lugnet.

Vi ses där!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info