Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Gustavsberg 7-1

11 DEC 2014 10:28
Falu BS vann gårdagens match mot Gustavsberg med 7-1. Joakim Hedberg gör tre av målen och blir utsedd till matchenslirare av dagens matchsponsor ICA Supermarket Slätta.
  • Skapad: 11 DEC 2014 10:28

Gustavsberg anlände till ett småblåsigt Lugnet och med lätt nederbörd i form av snöblandat regn. Men till matchstart ordnade allt till sig och isen fick sin blanka yta som man hade önskat.

Falun öppnade matchen med ett fint bollhåll och kunde redan i den 6:e matchminuten göra 1-0 när Joakim Hedberg breddade ut på kanten, drog sig inåt men vek ut i vinkel och fick iväg ett otagbart skott.

BS styr spelet med ett bollhåll som kanske saknar de där riktiga attackerna emellanåt men rätt som det är bollar Victor Janérs och David Forsell med varann, där den förstnämnda kan avsluta med att rulla in bollen i öppet mål, då har vi kommit fram till minut 19.

Ca. 15 minuter senare vill Janérs tacka för senast när han läckert serverar Forsell med ett lyft och Forsell avslutar kliniskt och vi har 3-0. Ett resultat man trodde skulle stå sig in i halvtid men med 2 minuter kvar slarvar BS med bollen på egen planhalva och gästernas Anton Engström visar även han klass när han strax utanför straffområdet slänger iväg en riktig hästspark.

Trots spelövertag är tränarna inte helt nöjda med den första halvleken.

-"Vi har ett bättre bollhåll nu än senast mot Vänstanfors och försöker värdera våra lägen, men tyvärr känns det lite för bekvämt ute på planen", kommenterar Johan Hedberg på väg in till omklädningsrummet. "Alla måste lägga in mer energi i det här för att det ska gå vägen!"

Från läktarhåll ser man en skillnad i inledningen av andra halvlek där laget ser mer på G ut och attackerna blir lite fler och bättre. Ett kvitto på denna bild är när Jesper Jakobsson blir frispelad i den 48:e minuten, alltså endast 3 minuter in i halvleken, men precis när man tror på ett avslut spelar han osjälviskt Michael Pettersson som får avsluta i öppet mål.

Känslan är att Falun nu kommer gasa på men det där ordentliga rycket kommer inte, istället så segar man sig ifrån sina motståndare.

Jocke dunkar in femman och sexan, en på hörna i den 63:e minuten och ett destingt avslut i den 86: minuten. Axel Jansson fastställer sedan slutresultatet i den 91:a minuten helt frispelad av Janérs.

Summering av matchen är väl att BS blixtrade till när det behövdes med några riktigt fina anfall, men annars var det mer en dag på jobbet vilket understrycks av Johan Kruse en stund efter slutsignalen:

-"Jättebra att vi vinner matchen och resultatet är ju fint, men jag tycker att Gustavsberg är med i spelet hela matchen. Tycker vi borde kunna gå in med mer viljan och energi i matcherna men jag tycker det blev bättre i andra halvlek".

Nästa match är mot Katrineholm på lördag och som tabellen visar nu, med haltande matcher, blir det en tidig seriefinal.

-"Det är några tuffa matcher i antågande, verkligen. Både Katrineholm och Haparanda är obsegrade, men de ska få jobba hårt för att vara det efter våra matcher", avslutar Kruse.

Men vi återkommer mer inför den matchen i morgon!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info