Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Gustavsberg 7-2

14 NOV 2016 13:12
Perfekta förhållande i en match där Falu BS målmässigt satt i förarsätet matchen igenom men som kunnat fått en vändning i den 40 minuten då Axel Jansson fick syna det röda kortet.
  • Skapad: 14 NOV 2016 13:12

I strålande sol och några minusgrader vandrade två spända lag ut för att värma upp till lördagens säsongspremiär. När sedan matchen blåstes igång av Stefan Johansson så hade solen tagit sig ner bakom träden och känslan var att den yttre temperaturen sjönk matchen igenom.

Men temperaturen på planen hade den motsatta riktningen där Falu BS startade matchen bäst och tog tag i matchpinnen direkt. Man styrde spelet kontrollerat utan att de riktigt vassa chanserna skapades.
Gustavsberg arbetar sig dock in i matchen och gör det bra utifrån sina förutsättningar, men mitt i detta så lyfter Emanuel Sundqvist fram en boll som Fredrik Eriksson fiskade ner från hög höjd (kanske till och med över det tillåtna) och kunde utan problem förvalta friläget och sätta 1-0.
Medans Gustavsberg kokade av frustration så satte domarna och BS igång och av bara farten  hade vi dagens andra friläge, återigen spelar "Manne" fram bollen ivrigt påhejad av Michael Pettersson som tidigare studerat Fredrik och kopierade honom genom att runda målvakten och enkelt lägga in 2-0.

Matchen går in i ett lugnar läge där lagen skapar lite på varandra och vi kommer ända fram till den 33 minuten innan "Micke" håller sig framme och trycker in trean. Några sekvenser senare är "Micke" på gång igen men blåses av för offside. Olyckligt hamnar han på kollisionskurs med Gustavsbers målvakt som tillslut kan resa sig upp men tvingas lämna planen med smärtor.
När matchen väl kommer igång har Gustavsbergs förvaltat extrapausen bäst för omgående kan man såga sig igenom BS försvar och göra sitt första mål för dagen.
Starx efter uppkommer en situation som kunnat blivit matchavgörande då Axel Jansson kliver in med kroppen och i rörelsen hamnar hans armbåge i de övre regionerna hos en Gurra-spelare som "dör" vid sargen. Axel får se det röda kortet istället för 10 minuter utvisning som han och många andra förväntade sig och Gustavsbergsspelare kan resa sig upp från "skådespeleriet" och spela vidare. Olyckligt för BS och framförallt Axel, men smart av Gurra-spelaren.
Med ett nyproducerat mål och med numerät övertag resten av matchen oroas vi på läkten över forsättningen men kan i alla fall vila oss med resultatet 3-1 på resultattavlan.

BS inleder andra halvlek med ett lite lägre utgångsläge än i första men man spelar smart. Gustavsberg ska nu försöka förvalta sitt övertag till manskap räknat och tvingas med detta att föra matchen vilket de nog förmodligen inte hade räknat med. BS väntar lugnt och när man dessutom ställt in siktet på höronrna så har vi efter 57 minuters spel 5-1 på tavlan och matchen känns avgjord. Målen gjordes av Jesper Jakobsson samt Michel Pettersson, ett lite lösare skott mellan målvaktens ben och en stänkare i nättaket.

Falu BS går in i ett läge där man ser till att Gustavsberg inte kommer närmare målmässigt. Ett stabilt spel där man fortfarande låter Gustavsberg ha lite mer boll men vårdar också sitt eget spel på ett lugnt och tryggt sätt.
När dock Falun drar på sig ytterliggare en utvisning trycker Gurra på hårdare och kan tillslut enkelt lägga  in 5-2 i öppet mål efter ett fint anfall.
Mer späning sista 20 tänker ni nu? Nje, matchbilden fortsätter och tiden rinner ifrån de rödklädda och istället kan BS bryta ett anfall där William Liw tar sig ner efter kanten och spelare in bollen till en ensam Lucas Mårdberg som sätter 6:an.
På liknanden sätt kan sedan "Manne" och David Forsell fastställa slutresultatet till 7-2.

"-En skön premiärseger och kul att tävla om poäng igen!, uttrycker Johan Hedberg efter slutsignalen. "Jag tycker vi kontrollerar matchen rakt igenom och vi hindras inte allt för mycket av att spela en kort under andra halvlek. Nu har vi en match till att bygga på där vi har några växlar till innan vi når absolut max med denna trupp, vilket är ett inspirerande läge".

Som sagt, två friska poäng vilket var viktigast idag.
Nästa helg kommer UNIK på besök där det alltid blir välspelade matcher!
Välkomna då!

Skribent: Redaktionen
Epost: Adressen Gömd

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

Logotype

 

 Logotype

 
Logotype

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

 

 

 

Logotype

 

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info