Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - HT Bandy 2-2

05 JAN 2015 08:39
Lördagens match mot Haparanda Tornio slutade men jämfördelning mellan lagen, alltså oavgjort. Ett rättvis resultat sett till hela matchen men där HT höll på att ta båda i slutsekunderna.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:33

Perfekta förhållanden gavs på Lugnet i lördags, det enda man behövde fundera på var en relativt kraftig vind i planens längsriktning. Det gjorde att lagen skiftade sida efter slantsinglingen där hemmalaget valde att starta med vinden i ryggen.

Men i inledningen hade man ingen större nytta utav den för HT satt högsta fart från start och spelade ett bra offensivt spel men var även väldigt tätat i sin första styrning. Man skapar lite chanser men det dröjer till den 15:e minuten då Hannu Mokko petar in bollen lite slumpartat. Bollen lyfts in från hörnflaggan och bollen tar sig på något sätt till den bakre stolpen och Hannu får precis träff på bollen.

I detta skeda har ändå BS arbetat sig in i matchen och nu börjar man få till sitt spel som man vant sig att se. Så i den 25:e minuten så blir det en rörig situation framför HT:s mål och någon i BS (såg inte vem det bara) får iväg en fösning som är på väg in i mål men i sista stund räddas den med en hand. Problemet var bara för HT att det inte var målvaktens hand utan en utespelares så efter någon sekund inser domaren detta och blåser för straff. Jesper Jacobsson kliver fram och smackar in den, eller kanske mer rullar in efter att målvaktens vantar varit på den men det syns inte i protokollet.

Lagen försöker sedan hela tiden skapa chanser framåt men båda är starka defensivt så det känns från läktarhåll som en rikigt tungviksmatch i brottning. 1-1 får vi med oss in i halvtid, trodde vi, men HT trycker på en sista gång och Kimmo Nurkkala kan sätta 1-2 vilket kändes lite tungt.

-"Nja, idag känns det inte som det spelar någon roll på det sättet", kommenterade Johan Kruse mellan halvlekarna. "Jag tycker att killarna vissar en positiv inställning så här långt, där man kliver in och tar kampen på ett strålande sätt".

Under den första halvleken har vinden avtagit så när lagen kliver ut till andra har fördelen av medvind nästa försvunnit. Och denna halvlek startar de blåa bäst, för man sätter igång kvitteringsjakten från första skäret. Så redan efter 3 minuter så tvingas HT fälla Michael Pettersson i straffområdet och domaren blåser åter för straff och Jesper tar sig dit för att slå denna. Men denna gång får Pasi Hiekkanen i Haparandamålet revansch och Jesper får glida därifrån med gamnacke. Först ett mål i baken i slutet på första ocn nu en missad straff, kunde knäckt laget vilken dags som helst men inte idag.

För man fortsätter att hålla upp tempot och varierar sitt spel så HT har fullt upp att freda sitt mål. Lägen skapas hela tiden men förmågan att få dit bollen är den enda som sätter stopp för reduceringen, men så i den 67:e minuten får Emanuel Sundqvist en fin djupledsboll som han kan ta sig ner mot hörnflaggan och därifrån når han Micke som bara rundarmålvakten och slår in bollen i tomt mål. Ögongodis för oss på sidan och nu känns det som om det ska gå vägen, men då tar HT timeout och vi får ett avbrott i spelet.

I timeouten så måste HT hittat ett bättre recept för man lyckas att vända på matchen och vi är tillbaka i den stående brottningen som vi såg i den första. Desto längre matchen lider desto mer påfrestande blir det för nagelbanden och det blir inte mindre tuggande när Axel Berglund drar på sig en onördig utvisning i den 88:e minuten. HT trycker på för fullt och målet hänger i luften men killarna krigar på och HT kommer inte till de riktigt klara lägena. Men precis som i första lyckas man vaska fram en sista chans i slutsekunderna, skillnaden denna gång är Patrick Kaemmerlé i målet gör en monsterräddning och 2-2 skriv som slutresultat.

-"Jag tycker att det var en bra bandymatch där båda lagen verkligen bjuder upp till dans", säger Johan Hedberg efter slutsignalen. "Vi pratade inte så mycket detaljer den här gången utan idag har det vårt krig som skulle lägga grunden för oss, och det tycker jag vi lyckas med till 110%. Idag är jag stolt över killarna presation där samtliga försöker göra sitt yttersta."

Bara att hålla med tränare Hedberg i sin summering, bra jobbat grabbar!

De båda målvakterna blev utsedda till matchens lirare, vilket kändes som ett bra val. Men en som redaktionen ändå vill framhålla lite extra är Pär Bäckmans som fanns överallt idag! Dominerade stort längs bak och några uppoffrande rusningar som gav chansen till fina kontringar som han inte var sen att ta för sig av.

Nästa match har vi redan imorgon och vi återkommer strax med ett inför till den matchen.

BS i media:

http://www.dt.se/allsvenskan/sodra/bs-pa-ratt-spar-igen

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info