Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Katrineholm VBS 4-3

07 JAN 2015 08:35
Falu BS gjorde under trettondagen en kanonmatch mot Katrineholm och förde matchen i 85 minuter, men på slutet blir det spännande när KVBS tryckte på i sin slutforcering.
  • Skapad: 07 JAN 2015 08:35

Förutsättningarna blev denna gång inte optimala när vädrets makter bestämde sig för att starta snöproduktionen lagomt till matchvärmning och höll sedan i sig under hela matchen med varierad kraft. Men snön var lätt så det påverkade spelarna inte allt för mycket och vi fick verkligen den toppmatch vi önskade på förhand.

Falu BS startade matchen piggt och rullade igång på alla cylindrar direkt. Så det dröjer inte mer en två minuter innan jublet bryter ut men som avtar snabbt då Michael Pettersson sätter bollen på ett felaktigt sätt (spark enligt domaren) och 1-0 får korrigeras till 0-0 på resutattavlan.

Därför känns det lite märkligt när Katrineholm tar ledningen i den 6:e minuten efter en situation där BS lyckas bryta men bollen återvänder till Oskar Lundgren och han drar till ett skott, med många spelare emellan, som letar sig hela vägen in i mål. Men likt mot Haparanda verkar det inte påverka BS förnärvarande och spelet fortsätter på samma sätt som tidigare.

Så i den 12:e minuten så drar Kaptenen Sundqvist upp farten från eget mål och Katrineholm förvandlas till vita konor. Uppåkningen slutar med ett avslut i vänstervinkeln rakt upp i nättaket och äntligen för vi ändra 0:an på resultattavlan. Ska väl tilläggas att det måste var en av de svårare assisterna (ironi) för Patrick i målet, som fick assisten för utrullningen av bollen.

Spelet rullar på, där BS sitter i förarsätet hela tiden och KVBS får anpassa sig efter vad de blåa bestämmer sig för att göra. Man jobbar stenhårt i defensiven och de gånger man får chansen till spelvändingar så tar man dessa varje gång där hela laget verkar vilja följa med framåt. Så därför känns det inte förvånande när David Jansson startar upp en av dessa spelvändningar och kan servera Jesper Jakobsson i vinkel som bara smäller in 2-1 i bortre gavel. Ett resultat som följer med oss till halvtidsvilan.

-"Vi gör en riktigt bra första halvlek där vi kanske inte dominerar men vi gör precis som du säger, styr händelserna ute på planen", kommenterar Johan Kruse redaktionens bild av första halvlek. "Men det var en av sakerna som vi ville med den här matchen, att vi skulle var de som bestämde och det är väldigt roligt att stå på sidan och se killarna utföra det till 100%"

Andra halvlek är i stort sett en repris på den första där BS håller i taktpinnen. Framåt skapar man chanser men med Katrineholmsögon så kommer avsluten från rätt ställen. Men så i den 63:e minuten får KVBS ett frislag ute vid sargen som man skickar hem och ut till hörna. Dessa hörnor brukar på nått sätt alltid straffas med ett mål och så även i detta fall när Pettersson är hetas på returen. 3-1 och det kändes helt rättvist.

Men så i den 69:e minuten, alltså bara 6 minuter senare, blixtrar KVBS till med ett riktigt fint mål och visar lagets kapacitet. Det gör man genom ett perfekt lyft från Jesper Ekström och lika tajmad är åkningen från Linus Doktare som sedan bara behöver runda Patrick och lägga in 3-2 och KVBS är åter resultatmässigt med i matchen.

Bortalaget tar sedan en timeout och vi på läktaren förväntar oss en anstormning mot BS mål, men den kommer inte. De lyckas helt enkelt inte komma åt BS och när David Forsell skjuter in 4-2 i den 85:e minuten är känslan att man kan bokföra två nya poäng, men då kommer bortalaget på att det är match och att poängen ska delas ut.

För Katrineholm får en snabb reducering där man slår in ett frislag nere vid hörflagga som letar sig igenom alla och i samma situation tar Patrick en dum utvisning. 4-3 med en man mindre och hela 6 minuters övertid, puh vilken rysaravslutning.

Katrineholm flyttar fram allt man har och snön på isen ser till att lyftspel är den mest lämpade metoden att anfalla med. Och chanser att kvittera saknades definitivt inte, men BS kan freda sitt mål och bryta ut i ett segerjubel.

-"Fantastiskt! Vi gör en perfekt match där kanske inte de sista 10 ingick i vår matchplan", säger Johan Hedberg efter matchen. "Det blir många svåra situationer på slutet och de lägger allt på ett kort, men vi tar kampen så därför belönas vi med båda poängen. Idag har vi Stjärna (Niklas Stjärnlöv) och Jocke (Joakim Heberg) borta för skada/sjukdom men Olle Flensburg och Henrik Knutsson kliver in och tar jobbet på exakt samma sätt, det är extra kul en sån här match"

Falu BS har nu tagit 4 av 4 poäng av seriefavoriterna Katrineholm, vilket måste ses som väldigt imponerade!

-"Vi är stolta över den bandy som vi kan prestera och idag tycker jag inte att Katrineholm får vara det givna topplag man är. Och det är ingen annan än vi själva som ser till det", avslutar Kruse.

Till matchens lirare utsågs Pär Bäckmans, som har enligt undertecknad varit strålande de två sista matcherna.

Veckan avslutas nu med match mot Gustavsberg borta på lördag innan det täta matchschemat lägger sig lite.

BS i media:

http://www.dt.se/allsvenskan/norra/falu-bs-segerdrama

 

Skribent: Redaktion

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info