Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Skutskärs IF 9-3

31 JAN 2015 22:05
Falu BS inkasserade två nya poäng under fredagskvällen när man besegrade Skutskär med hela 9-3. Men under delar av matchen såg det illa ut...
  • Uppdaterad: 31 JAN 2015 23:01

Vaktmästarna hade lagt grunden för att lagen skulle kunna spela bandy på bästa sätt. Isen var lika blank som en välpolerad spegel men tyvärr ville kung bore ändra på det under kvällen.

Falun inledde på bästa sätt och hade skapat sin första chans redan i den första minuten när David Forsell avslutade, från en bra position, rakt på målvakten. Men efter matchen skulle Forsell ändå kliva av med en utökad målskörd. För redan 5 minuter senare när David Jansson slår in en boll från kanten och målvakten lämnar en billig retur så är Forsell på plats och kan enkelt göra sitt och lagets första mål.

-"Riktigt förvånad över Skutskärs inledning av matchen, kommenterar Johan Kruse efter matchen. "Vi hade förväntat oss att de skulle gå ut och kriga för sin överlevnad i Allsvenkan men istället är de väldigt passiva. Tyvärr tror jag killarna även känner så för matchbilden ändras efter målet".

Falun börjar, precis som Kruse nämner, spela utan samma tryck utan tror att denna match bara kommer att glidas igenom. Skutskär skapar ett antal farliga lägen, som ett lag med normalt självförtroende lätt hade tagit ledningen med, men dåliga avslut samt ett superb målvaktspel av Patrick Kaemmerlé gör att ställningen i den 26:e minuten kan ändras till 2-0 istället när Forsell avslutar från vinkel rakt upp i nättaket.

6 minuter senare så vill Andreas Ljus inte vara sämre utan gör mål fran samma vinkel, dock i en annan maska i nätet och kanske inte lika hårt. Andreas första mål i Falu BS-tröjan ska tilläggas.

1 minut senare bjuds vi på matchens framspelning när Axel Berglund slår en genomskärare till en helt friställd Jesper Jacobsson (offside enligt Skutskär) som inte gör några något misstag utan fastställer halvtidsreultatet 4-0.

-"När vi åter tar tag i oss själva så tycker jag Skutskär åter viker ner sig och killarna får bjuda på några riktigt fina prestationer", tillägger Kruse om första halvlek.

Under den första halvleken har det börjat flyga lite lätt snö men under halvtidsvilan så övergår det till ett rejält snöfall vilket kommer att påverka båda lagens spel.

Från läktarhåll så är känslan att det passar Skutskär bättre, vilket även bekräftas målmässigt. Men Falun gör ändå det första målet genom Jesper redan efter 3 minuter men sedan är det Skutskär som vill vara med i protokollet. 2 mål med mindre än 2 minuters mellanrum sprider en obehagskänsla. Falun tar timeout vilket kändes helt rätt i det läget.

Jesper kliver fram och gör sitt 3:dje mål för kvällen i den 62:a minuten när Emanuell Sundqvist servera han med ett elegant dropp och Jesper kan kliva runt försvaret och sätta 6-2.

Ett mål som tände Forsell extra för han hade bestämt sig för att vara kvällen konung. Bollen lyfts upp till mittplan där David tar ner bollen, hårt uppvaktad, men i samma veva som nertagningen så trycker han sig förbi dessa och utanmanar försvaret genom att gå rakt igenom och avsluter med ett skott som är helt otagbart. Forsells tredje mål, alltså lika många som Jesper, och lagets 7:e. Men för att vara matchens kung behövdes ett mål till och det löste Forsell genom att trycka in en hörna 4 minuter senare.

Lagen gör sedan ett varsit mål var och matchen slutar alltså 9-3.

-"Vi är absolut det bättre laget sett över 90 minuter men under vissa perioder så håller vi på att göra det mycket svårare för oss än vad vi behövde", tycker Johan Hedberg. "Patrick kliver fram när det behövdes och sedan har vi ju Forsell och Jesper där framme som vill göra mål idag, riktigt kul för dom. Och det kan de göra för att vi gör det vi bestämt innan".  

-"Nu är vi verkligen med i kampen om kvalplatserna", säger Kruse och skiner upp. "Det är vad vi går för nu för både föreningens och vårat egna mål med säsongen är snart i hamn. Nu kan vi jävlas med de på förhand utpekade topplagen som har pressen att vinna serien, det är väldigt insperande"

En match återstår på hemmaplan och går allt enligt plan kan det bli en nästintill avgörande match mot Tellus nästa helg. Vi hoppas att ni planerar ett sista besök på Lugnet då och ta med er vänner och bekanta så vi kan sätta en fin avlutning på seriespelet tillsammans.

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info