Hoppa till sidans innehåll

Falu BS - Tellus 3-5

03 NOV 2014 12:59
Förlust mot Tellus men med en hel del positiva saker att ta med hem och bearbeta kommande vecka, både i skolbänken och på isen.
  • Uppdaterad: 18 SEP 2017 11:37

Inledningsvis märktes det att det var dryga 3 veckor sedan Falu BS spelade sin senaste match. Spelmässigt var det trevande med en låg passningskvalitet som gjorde att det inte kuggade i under vår speluppbyggnad. En handfull farliga målchanser vaskade Falu BS ändå fram men där målen till slut föll via hörnor.

-"Ja, första halvlek var helt ok med tanke på att vi inte spelat på länge. Nöjd med att våra defensiva kvaliteer till stora delar sitter. Det kanske låter trist men defensiven är utan tvekan det vi prioriterar högst i vårt egna spel, då är det klart man känner sig trygg när vi ser att det funkar", säger tränaren Johan Kruse.

Första halvlek slutar 2-1 till Falu BS favör (straffräddning av Patrik).

Andra halvlek rivstartar Tellus och Falu BS har svårt att komma upp med laget i banan, blir nedtryckta direkt. Därför känns det inte helt logiskt att 3-1 kommer, återigen på en hörna, men vilket hörnskytte!
12 minunter senare står det dock 3-4, där Tellus gjort 3 raka mål.
Falu BS stretar på och efter att snackat ihop sig under en time-out kan man flytta upp positionerna och skapar några målchanser.

Tränaren Johan Hedberg förklarar: -"Vi tog en time-out direkt efter Tellus 4-3 mål för att påminna varandra om en del speltekniska detaljer plus att vi ville prova lite nytt. Härlig känsla av att spelarna fortsätter vara bra på att ta in information och nya instruktioner, att vi kan förändra matchbilder".

Tyvärr räckte det inte för att komma närmare Tellus utan istället avgörs matchen på en kontring fram till 5-3 till Tellus.
En godkänd insats från Falu BS mot ett Tellus som ser ut att hålla en liknande standard som förra säsongen då de var med och kampade om en kvalplats ända fram till sista omgången (Tillberga och KVBS kvalade till slut).

Hur summerar då tränaren Johan Kruse denna insats?

-"Tellus är bra och knackade rejält på vår dörr idag. Tycker ändå vi håller dörren stängd på ett bra sätt, att alla vill vara med och hålla emot."
 -"Vi har många individuellt skickliga spelare med förmågan att kunna avgöra jämna matcher. Med en stabil defensiv kommer vi ge oss själva chansen att vinna matcher."

Bra så, här närmast genrepar Falu BS mot Rättvik (i Rättvik Arena) på Lördag kl 18.00 och sedan är det premiär på Lugnet 12/11 kl 19.00 mot UNIK (10 dagar kvar, härligt!)

Kom och titta på bandy!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info