Hoppa till sidans innehåll

Gustavsberg - Falu BS 3-2

12 JAN 2015 08:05
Falu BS förlorade matchen mot Gustavsberg i lördags. En match som liknade allt annat än bandy där stormen "Egon" nog var den största vinnaren.
  • Skapad: 12 JAN 2015 08:05

När laget anlände Ekvallen låg isen blank och fin. Toppförutsättningar för en bandymatch men som senare skulle visa sig bli något helt annat. För när killarna kliver ut till värmning anländer "Egon" till Ekvallen, punktligare än posten, och isen byter skepnad till det grövsta sandpapperet. När man sedan klliver ut till start så är snöfallet totalt och tidigt skulle detta avgöras med krig.

-"Det finns väl chans till lite spel kanske de första 10-15 minuterna men sedan är det lyft som gäller, förklarar tränare Hedberg när redaktionen når honom på söndagen. "Och inledningen är Gustavsberg bättre, de tar tillvara på chansen till spel på ett bättre sätt och kan även göra 1-0."

Faluspelarna får inte riktigt kläm på hur man ska hantera snöfallet och det ser lite stressat ut men desto längre halvleken tuffar på desto mer kommer man in i spelet och sista kvarten är man med i matchen på allvar.

-"När 30 minuter hade spelats hade domaren och kaptenerna ett samtal angående 3 x 30 och man enades om att det inte skulle bli nått bättre att spela 3 x 30 så därför fortsatte spelet till 45. Med facit i hand var det ett av flera felbeslut denna dag".

1-0 står sig i alla fall till halvtidsvilan, som blir den längsta laget upplevt.

-"Vaktmästarna börjar köra av planen med ismaskinerna men kör ganska omgånde fast och tar fram traktorerna istället. Men istället för att använda blad på dessa tar man på skopan vilket gör att planen snabbt fylls med stora snöklumpar. Vi har en ständig diskussion med domaren och när vi börjar diskutera maxtid på halvtidsvilan beodrar han ut oss på planen, trots att de har några svängar kvar att köra. Så sista delen av pausen tillbringas på planen och sista traktor hinner inte ens av innan spelet är igång".

När andra halvlek startar är snöfallet totalt samt en kraftig vind som cirkulerar runt i Ekvallens gryta. Återigen utnyttjar Gustavsberg den lilla tid med lite mindre snö och gör 2-0 i den 57:e minutern.

-"Det var tungt. Varje mål en sådan här match känns som två och det var väl inget just då som talade för att vi skulle kunna vända tillbaka".

Men killarna spottar i nävarna och krigar på. David Forsell får in en reducering 2 minuter senare och visar att det är möjligt att göra mål och jakten på reducering startar. Man gör det bra och bollen befinner sig mer på Gustavsbergs planhalva.

Så i den 67:e minuten snappar Olle Flensburg upp en boll strax utanför straffområdet och drar till ett skott direkt. 2-2 i matchen och Olles första allvenska mål i kariären.

-"Det kändes rättvist då. Vi tryckte på och hade väl lite fler småchanser".

Men med cirka 10 minuter kvar så slår Gustavsberg ett inslag utanför Falu BS avbytarbås som går direkt i mål.

-"Ingen,utom vi som står precis bakom, ser bollen så när den dyker upp i Patricks syn är det för sent".

I slutet av matchen får man några lägen, bl a ett frislag utanför straffområdet som man lyfter in och några på Ekvallen tyckte att den resades bort med en hög klubba.

-"Killarna gjorde det bra utifrån de förutsättningar som gav, för det fanns verkligen inga förutsättningarna. Vi måste ställa oss frågan om en bandymatch ska genomföras till varje pris och ge tydliga regler som man kan luta sig emot när detta inträffar. Idag hade SMHI utfäradat en klass II varning, men dessa varningar är inget hinder för en bandymatch".

När matchen var klar och spelaren tackade varann nådde snö en bra bit upp på skridskorna.

-"I stort sätt alla matcher avgjordes under samma förhållanden, så tydligen ska bandyn vara en matchosport och avgöras till varje pris. Delad pott är det bästa under sådana här matcher, där tyvärr alla är förlorare och inte minst sporten i sig. De enda som lyckades besegra Egon idag var de 20-talet supportar som tagit sig till Ekvallen. Tack för ert värmande stöd denna eftermiddag!"

Nu har grabbarna en träningsvecka framför sig som avslutas med match mot Västanfors hemma på lördag och då ses vi på Lugnet!

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info