Hoppa till sidans innehåll

HT Bandy - Falu BS 3-4

20 DEC 2014 20:03
Det blev en uddamålsvinst för Falu BS i den mycket svåra bortamatchen mot HT Bandy och man kan inte annat än vara stolt över vårt representationslag! Hur var då matchen, ja, vi ringde åter upp tränarna för att kolla (redaktionen var inte där).
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:34

Seger med 4-3 och 2-2 i halvtid. Hur såg det ut där uppe egentligen?

-"Prognosen hade utlovat -8 och moln men när vi kom upp till Haparanda bjöds det på lite snöfall och -2. Utöver detta så blåste det firskt vilket skapade lite små snöansamlingar på planen vilket ställde till det lite för båda lagen. Haparanda är uppe och pressar oss i speluppbyggnaden och det gör att vi ibland tvingas gå lite mer än vad vi tänkt innan. Vår defensiv är fortsatt stabil och vi svarar upp bra på deras attacker tycker jag. Jag är ändå förvånad över hur Haparanda spelar, med mängder av lyft och långa utkast men kanske gjorde de bedömningen att snön skapade för stora risker i deras spel." säger tränaren Johan Hedberg.

-"Vi hade också snackat lite om hur vi skulle tackla vinden och nederbörden men tillsammans valt att spela vårt spel ändå. Visst blir det svårt när Haparande dessutom pressar oss men strongt av oss att forstätta tro på vårt spel och under vissa stunder spelar vi bort dem rejält. Visst är det så att de har mycket boll men när man har 13 timmar buss i benen måste man spela lite smart och jag tycker vi får matchen dit vi vill. Jag är också förvånad över hur Haparanda spelar, jag trodde nog att de skulle ha ett lite mer kreativt spel än de visade upp idag." säger tränaren Johan Kruse.

Det låter som ni höll er till uppsatt matchplan?

-"Verkligen, vi hade bestämt oss för att utmana Haparanda och snön och spela vårt passningsspel och på så sätt ta oss an denna utmaning. Vi var dock tvungna att ta en timeout en bit in i andra för att svara på den utökade pressen från dem. Det slog väl ut och ganska omgående skapade vi några chanser och tillslut kom också 2-4 målet. Efter det tycker jag det var ganska lugnt trots att de slog mycket lyror och chansade villt." säger Kruse

Det är alltså som serieledare vi får fira jul. Härligt, men oväntat va?

-"Ja det kan man tycka. Vi har och är mycket ödmjuka i att vara nykomling i den norra Allsvenskan. När vi fick ihop spelet under försäsongen så började vi dock känna att vi kan mäta oss med de bästa lagen såsom Haparanda, Tellus, Unik och Katrineholm. Det gjorde att vi bestämde oss för att sikta på en topp fem placering och det tänker vi inte ändra på. Det är en mycket jämn serie, det är bara 4 poäng från 1:an till 5:an idag plus att det är en haltande tabell." säger Johan Hedberg.

Nu väntar ett dubbelderby mot Borlänge på annandagen och nyårsafton. Hur tar ni er an den uppgiften?

-"Det blir en riktig batalj. Borlänge har haft det lite turbulent under säsongen men är i grunden ett bra bandylag med sikte på toppen. Jag såg att de var nära att vinna idag mot Katrineholm och det förstärker bara den tesen. Det blir återigen en mycket svår uppgift för oss att ta oss ann men vi kan verkligen gå in i den här kampen med noll press. Om jag inte minns fel vann Borlänge med 7-2 den senaste gången vi möttes så vi har verkligen allt att vinna på annandagen.
Vi ser fram emot matchen och förhoppningsvis bli det en rolig match med bra bandy och mycket folk på läktaren. Dalabandyn lever i allra högsta grad." säger Johan Kruse.

Det låter livat i bakgrunden, hur långt på vägen hem har ni kommit?

-"Vi passerade Piteälv för en stund sedan och vi har haft julklappsutdelning i bussen. Klapparna plus de 16 inspelade poängen hittills gör naturligtvis att stämningen är hög just nu." säger Johan Hedberg.

Tack för den rapporten säger vi och nu böjrar uppladdningen inför dubbelderbyt mot Borlänge. Tänka att Dalarna har 3 lag i den näst högsta serien i bandy, det är verkligen något att glädjas över.

Hoppas vi ses på Lugnet på nyårsafton kl 13.15.

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info