Hoppa till sidans innehåll

IFK Rättvik - Falu BS 3-5

29 JAN 2015 08:26
Falu BS var åter starkast och tog femte raka derbysegern mot Rättvik igår kväll. -"Vilken arbetsinsats killarna lägger ner idag, det gör mig inte annat än stolt", sa Johan Kruse efter slutsignalen.
  • Uppdaterad: 29 JAN 2015 09:36

Falu BS hade inte laget klart förrän några timmar före avslag. Med Niklas Stjärnlöv på skadelistan och Joakim Hedberg samt Axel Jansson sjuka så var det dags för Tim Bredberg att göra debut i Allsvenskan.

-"Så var det, men det var inte bara för att vi hade sjuka spelare som Tim var aktuell", kommenterar Johan Hedberg. "Tim har haft en positiv utvecklingskurva under hela säsongen och gjort många bra träningar på slutet. Nu gjorde ju sjukdomarna valet ganska enkelt och så här i efterhand känns det som ett bra val"

Visst var det så, Tim tog sin roll på planen på bästa sätt och med nerverna under lite bättre koll hade det blivit ett mål i debuten.

Matchen började det blåklädda laget bäst. I den sjunde minuten laddar Victor Janérs på och tar sig upp efter kanten. Han kommer så pass nära att han tycker att ett skott vore bra. För långt tyckte vi på läktaren, men som tur är vet spelarna som vanligt bäst och bollen borrar sig in i bortre gaveln. 0-1 kommer upp på resutattavlan.

Nu tar sig Rättvik in i matchen på allvar och pumpar på mot BS på tuffaste sätt. Man får ett frislag ute vid sargen i den 15:e minuten och den letar sig rakt genom allla till en fristående Tomas Hellberg, som inte får till en perfekt träff men det blir till en perfekt passning som Marc Samuelsson kan styra in i öppet mål.

Falun får försvara sig mest och gör det på ett strålande sätt, men de offensiva attackerna ser inte lika bra ut. Därför är det lite förvånande när man får med sig 1-2 in till halvtidsvilan genom en stark uppåkning av kaptenen Emanuell Sundqvist, som bara droppar bollen precis utanför straffområdet till Jesper Jacobsson som inte tvekar en sekund utan bara smackar in den.

-"Det var absolut inte vår offensivt bästa halvlek men vi jobbar prickkfritt i defensiven", säger Kruse om första halvlek och fortsätter. "Vi får inte till vårt passningsspel utan åker lite för mycket med bollen. Vi fick i alla fall den plattform vi sökte till andra halvlek där vi känner till att det brukar avgöras"

Men det är Rättvik som tagit till sig av de taktiska instruktionerna bäst under vilan och startar upp på bästa sätt. Inom loppet av 9 matchminuter (3 av dessa var uppehåll för domarskada) gick man från underläge till överläge och hade taktpinnen. Dock blir man lite mer osäkra efter 15 minuter och Falun kan flytta fram positionerna.

I den 63:e minuten får man ett frislagsläge ganska långt utifrån. Det saknas en skytt i uppställningen vilket Henrik Knutsson uppfattar och åker dit och ställer sig. Manne fintar vänster och rullar istället bollen till Knutsson som skickar på ett skott som borrar in sig på bästa Janérs-sätt och matchen är resultatmässigt utjämnad.

Nu är det kamp som gäller och båda lagen tar kriget. Spelet böljar fram och tillbaka och spänningen är total. Så i den 82:a minuten får BS en hörna som Manne bestämmer sig för att bryta och ett stort suck hörs på läktaren. Men återigen är det killarna på planen som vet bäst och i detta fall Manne, för han vandrar in och föser upp den i nättaket och BS är åter i ledning.

Rättvik tar en timeout coh satsar allt på ett kort. Kortet man bestämmer sig för är soloåkningar av Stavis och Hellberg som BS reder på bästa sätt. I den 93:e minuten bryter William Liw ett uppspel och kommer i läge för skott. Han höjer klubban och överraskar alla med en diagonalpass, för Liw har uppfattat en helt fristående Jesper som kan vandra in och dra målvakten. Spicken i kistan och två nya poäng till Falu BS.

-"Vi ville verkligen ha med oss två poäng idag och det visar killarna med den arbetsinsats man lägger ner i defensiven", berömmer Hedberg. "Sen tar vi tillvara på våra chanser och där är vi kliniska. Idag tycker jag att de rutinerade spelarna tar sitt ansvar till 110% procent och levererar".

Manne blir utseed till matchenslirare, helt välförtjänt.

Nästa match är redan i morgon hemma på Lugnet. Då finns det chans till två nya poäng när nästjumbon Skutskär kommer på besök.

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info