Hoppa till sidans innehåll

Inför: Falu BS - Gustavsberg

09 DEC 2014 08:34
Imorgon gästar Gustavsberg Lugnet och den givna fråga är om BS kan räta upp tåget igen efter helgens nederlag?
  • Skapad: 09 DEC 2014 08:34

BS spelar imorgon sin åttonde match för säsongen medans gästande Gustavsberg gör match nr. 6. En haltande tabell med andra ord som förmodlingen tidigaste jämnar till sig efter annandag jul när serien vänder.

Gustavsberg har öppnat serien med 2 vinster och 3 förluster, där vinsterna är från de två sista omgångarna mot Köping (B) och Rättvik (H). Laget brukar ha svårt i inledningen av serien och det brukar bero på de usla träningsförhållanden, där laget i år fick is efter att serien börjat. Man brukar sedan jobba upp sig och nå en plats precis ovanför strecket, så har det i alla fall varit de senaste säsongerna. Laget styrs iår av spelande tränaren Jonas Lindqvist och vi får se om han kan ändra på det historiska spåret.

Samtliga i BS trupp var med på träningen igår, vilket betyder att Axel Jansson var tillbaka efter sjukdom, och man kunde nästan ta på revanschlustan efter helgen.

-"Ja, det var en bra träning! Bra fart och passningarna satt på bladet", kommenterade Johan Kruse efter passet. "Nu ska vi utvärdera matchen senast och se till att vi plockar med oss det vi gjorde bra och vad vi lärde oss av den. Vi ska upp på rätt spår igen".

Så ni har spårat ur?

-"Nej, absolut inte. Vi måste hela tiden påminna oss om hur vi vill spela och varför vi vill det. Vårt spel är fortfarande relativt nytt och vi behöver lägga tid och kraft både på träning och match för att klara av den önskade prestationen. Det är lite som att trampa upp en ny stig i skogen, i början är det knöligt och tungt och lockande att gå över till den redan upptrampade stigen. Här har jag och Daggen (anm. Johan Hedberg) vår roll, att påminna både oss och grabbarna om varför den här nya stigen är den vi valt och det är för att den leder oss dit vi vill. Den gamla leder till något annat."

Vad blir viktigast i denna match?

-"Att vi gör det tillsamman, vilket innebär att alla är beredda att ta grovjobbet i defensiven, att man gör något för att kompisen ska få chansen att vara bra. Vi uppskattar varandra för detta och det är därför vi får och har så roligt tillsammans. Alla i laget har chansen att bli den som avgör matchen, inte bara genom att göra mål utan genom att göra sin roll."

Lyckas ni med det?

-"Vi har lyckats med detta en massa gånger i år, både försäsong och serie, och oftast ger det oss ett bra resultat också. Det är ingen tvekan om att killarna kommer att göra sitt bästa för att få ihop det och då ska Gustavsberg göra en riktigt bra prestation för att rå på oss."

Det lyser om killarna när de går in från träningen så det är nog bara att hålla med Kruse i detta.

Med detta sagt är det bara för oss supportrar att ta sig upp till Lugnet för en härlig upplevelse! Att se dessa lirare utföra dragningar och skott i hisnande hastigheter är mäktigt och gör sporten unik. Ingen annan sport främjar lirare bättre.

En nyhet från och med imorgon är att supportrar över 65 år kan uppleva Allsvensk toppbandy för endast 50:-.

Tack styrelsen för det beslutet!

Vi ses på Lugnet 19:00 imorgon!

 

Skribent: Redaktion

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info