Hoppa till sidans innehåll

Inför: Falu BS - HT Bandy

03 JAN 2015 12:02
Då var det dags för ny match och det mot seriens nordligaste lag, Haparanda Tornio, som gästar Lugnet. Med i laget finns det senaste tillskottet Andreas Ljus.
  • Uppdaterad: 07 JAN 2015 11:34

Då var det åter dags för HT-bandy att åka på turné. Det var ett tag sen sist då man fått änga sig åt hemmamatcher under hela december. Denna turné innehåller 3 matcher där Falu BS står för det första motståndet och imorgon spelar de mot Borlänge för att sedan styra skutan mot Gustavsberg och match där på tisdag.

HT-bandy har endast förlorat en match i årets Allsvenska, nämligen mot just Falu BS, och sedan har man två oavgjorda (Tellus (H) och Rättvik (B)). Annars har det bara rullat in 2-poängare. Inför serien var man en av favoriterna och så här långt har laget infriat dessa förväntningar, tyvärr syns det inte i dagsläget i tabellen då man har 4:e platsen i serien men man har endast 9 spelade matcher. Laget är rutinerat med ett antal finska landslagsmän och har en snitt ålder på strax över 30år, att jämföras mot Falu BS 23år.

Falu BS har tränat både på nyårsdagen och igår med bra fart. De senaste matcherna har man lagt bakom sig och nu siktar man framåt för de resterande 10 matcherna.

In i laget till dagens match hittar vi Andreas Ljus, som på eget initativ kontaktade Falu BS i slutet på förra veckan och ville ansluta till truppen. Andreas har sedan tränat med laget under veckan och är alltså redan nu spelaklar för Falu BS.

Andreas kommer närmast från Elitserielaget Ljusdal som har varit väldigt tillmötesgående och gjort denna övergång möjligt. Han har tidigare representerat svenska ungdomslandslag men har den senaste tiden fått minimal istid och kände att utvecklingen stannade av.

Redaktionen vill därmed hälsa Andreas hjärtligt välkommen till Falun och Falu BS!

Vad säger då Johan Hedberg om Andreas?

-"Han har gjort några träningar och har presterat bra under dessa. Andreas besitter kunskaper för att kunna bli en riktigt duktig bandyspelare, men det syns i vissa sekvenser att han saknar matchträning. Det är helt upp till Andreas själv om han vill få speltid hos oss, han är med och konkurerar på samma villkor som alla andra så det ska bli spännade och se".

15:00 är det avslag, vi ses på Lugnet då!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info