Hoppa till sidans innehåll

Inför: Falu BS - Skutskärs IF

30 JAN 2015 08:06
Fredagsmatch på Lugnet när grannlänets Skutskär gästar. Minus 1 och uppehåll säger prognosen vilket byter optimala isförhållanden. Välkomna!
  • Skapad: 30 JAN 2015 08:06

Falu BS har precis fått av sig matchkostymen när det är dags att dra på den igen. Motståndarna heter Skutskär och är, precis som Falun, nykomlingar. Man har dock haft en tuff säsong där man vunnit en och spelat oavgjort två gånger vilket ger den totala poängskörden fyra. Med det ligger man på näst sista plats.

Skutskär har sen senast tappat och fyllt på med några nya och gamla spelare. Ny sen efter nyår är Johannes Hägström, som började säsongen i Rättvik men efter diskussion om laguttagning i pressen placerades i frysboxen och kunde senare lämna Rättvik. En annat nygammalt namn man ser i den senaste matchrapporten är P-O Strand, som tydligen plockat ner skridskorna från hyllan igen.

-"Visst har vi noterat detta, men det är andra som bär Skutskär", kommenterar Johan Kruse. "Skutskär är ett lag som innehåller några luriga spelare och har den senaste tiden även fått ihop det som lag. Dom kommer att plocka poäng i de sista omgångarna men givietvis kommer det inte räcka till nytt kontrakt".

Falu BS har under gårdagen slickat alla sår efter den tuffa match som det blev mot Rättvik senast.

-"Igår försökte vi förbereda kropparna på bästa sätt för att de skulle vara så bra som möjligt idag. Vi har samma problem inför den här matchen med skadade och sjuka spelare så vi vet inte vilka som kan spela ikväll. Men de som kommer ut på isen kommer att göra allt för att vi ska kunna haka på lagen i toppen", avslutar Kruse innan första möte för dagen är på gång.

Läget i tabellen är minst sagt spännande, och precis som Kruse nämner, finns det en fin chans att haka på topplagen.

-"Det enda krav vi hade på spelarna och ledarna inför den här säsongen var att klara nytt kontrakt och enligt mina beräkningar är det teoretiskt klart", säger sportchefen Pär Jansson. "Sen har de haft sitt egna mål och det är fantastiskt att de ser ut att klara det, men ett kval skulle vara en stor stor bonus! Personligen tycker jag att killarna är värda den bonusen efter det spel som de visat upp under stora delar av säsongen".

Hur ser det framtida arbetet ut?

-"Vi har lagt en grundplan när vi startade föreningen och den följer vi. Nu när kontraktet är klart lämnas staffetpinnen över till mig och den grupp som jobbar med detta, för att göra truppen samt organisationen runt laget starkare till nästa säsong".

Vi låter Pär göra sitt i bakgrunden medans vi andra njuter av avslutningen på serien.

Idag sker inträdet till arenan via grinden vid friidrottsbanan. Det p.g.a. alla byggen som nu byggs på Lugnet inför skid-VM.

Varmt välkommna till Lugnet ikväll! Matchen blåser domarna igång 19:00.

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info