Hoppa till sidans innehåll

Inför: Falu BS - Västanfors

17 JAN 2015 11:20
Dags att kora säsongens nykomling när Västanfors gästar Lugnet i den 16:e omgången. VIF gick segrandes ur den första matchen och idag får vi reda på om BS kan ta revansch. 15:00 blåser domaren igång.
  • Skapad: 17 JAN 2015 11:20

Falu BS och Västanfors IF har nog överaskat alla i bandysverige denna säsong med sina resultat. VIF har tagit 16 poäng på 15 matcher och ligger på 7:e plats i tabellen, där man pressat flera av förhandsfavoriterna. 6-6 borta mot serieledande Tellus är det inte alla lag som lyckats med.

Nya tränare Alexander Zinkevitch har både fått till det på sidan och på planen, för oss som ser verksamheten utifrån, och verkligen fått fart på intresset i Fagersta igen. Tvåa i publikligen med ett snitt på 329st, inte illa.

En spelare som falupubliken nog kommer att få se mycket av i dagensmatch är nr. 7 Johan Andersson som ligger delad tvåa i skytteligen med 25 mål så här långt. En annan spelare som gått bra i poängstatistiken är nyförvärvet från Ryssland Sergey Likhachev, men honom får vi tyvärr inte se då han drog på sig rött kort i matchen mot Örebro. Förutom den obligatoriska avstängningen dessutom fick två ytterliggare matcher vilket denna match är den sista i bestraffningen.

Men årets upplaga av Västanfors är verkligen ett lag där man tagit alla poängen tillsammans och samtidigt möjliggjort för dessa herra att ligga så högt upp i statistiken. Man kämpar stenhårt för varann och litar till den plan man lagt upp.

Falu BS har nu glidit tillbaka till en fjärde plats i tabellen men har fortfarande häng på lagen framför. Senast fick man inte ut speciellt mycket i och med snömatchen mot Gustavsberg och enligt tränaren Johan Hedberg är det ett laddat lag som kommer till spel:

-"Det var ju inte mycket till bandy senast så det känns som det var en evighet sen vi spelade senast. Men det är positiv för det gör oss extra tända inför denna match och samtidigt har vi ju en liten revansch att utkräva sen senast".

Enligt nuvarande prognos kommer Lugnet visa sitt bästa bandyväder där kanske den enda parantesen ligger i vinden.

-"Skönt att spela en match där vår påverkan är det som avgör. Där vi kliver in och bestämmer och ställer frågor till motståndarna, istället för tvärtom, det är då vi är som bäst och det ska vi göra idag", kommenterar Johan Kruse några timmar före avslag.

Idag är det nått så unikt som full omgång i Norra Allsvenska där de övriga matcherna spelas enligt föjlande:

Borlänge - Tellus

Katrineholm - Skutskär

Köping - Haparanda

Örebro - UNIK

Rättvik - Gustavberg

Så upp till Lugnet och titta på matchen samtidigt som ni kan följa de andra matcherna på resultattavlan eller på elitrapport.se.

Vi ser fram emot en spännande omgång, men givetvis håller vi lite extra på våra blåa! Lycka till!

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info