Hoppa till sidans innehåll

Inför: IFK Rättvik - Falu BS

28 JAN 2015 08:23
Ikväll bjuder Rättvik in till fest i Rättvik Arena! Fri entré för alla, så missa inte chansen att se Falu BS sista daladerby för säsongen.
  • Uppdaterad: 28 JAN 2015 09:27

Spelplatsen för dagen är Rättvik Arena som de senaste veckorna blivit Sveriges första inomhushall med naturis då något fel med kylanläggningen uppkommit. Vi får hoppas att dagens derby håller sig på en lagom nivå så att temperaturen inte stiger för mycket.

En faktor som dock lär bli en temperaturhöjare är den fria entrén till matchen. Genom att privatpersoner och företag skänker valfri summa görs detta möjligt så inget hinder finns för oss falubor ikväll. Låt oss skapa den inramning som killarna är förtjänta av, efter de prestationer man lyckats med under säsongen.

Hemmalaget har de senaste omgångarna fått ihop spelet på ett mer effektivt sätt vilket har bidragit med 5 poäng på de 5 senaste matcherna med den senaste segern mot Gustavsberg i minnet. Detta bör ha gett laget en dos mer självförtroende vilket är något man saknat i den första halvan av serien. Laget har skapat sig en distans till de två sista platserna, vilket innebär nedflyttning, men kommer nog förmodlingen spela ett nervigt kval mot något division 1-lag. Det är nått man blivit expert på eftersom man kvalat i 4 av 5 allsvenska säsonger (denna inräknad). Idagsläget har man 4 poäng upp till strecket så än lever hoppet att klara sig utan kval.

Matchen på Lugnet var ett gott exempel på hur viktigt det är med självförtroende när Rättvik i princip ägde allt i första men där Patricks målvaktspel var bländande samtidigt som vissa avslut inte var riktigt vassa.

-"Det har sagts många gånger förut och jag säger det igen. Det finns inga dåliga lag i serien utan alla kan så alla en bra dag", kommenterar Johan Hedberg under ett samtal nu på morgonen. "Men vi har ett större spel än Rättvik vilket gjort att vi tagit fler poäng än dem, men i enstaka matcher har de spets att sno poäng. Det blir viktigt för oss att gå in och sätta vår prägel på tillställningen direkt vilket jag tyckte vi gjorde på ett perfekt sätt senast på Lugnet och i alla andra matcher vi haft mot Rättvik".

Ni har vunnit alla matcher den här säsongen mot dem, är de en favoritmotståndare?

-"Vet inte om man vill kalla en derbymotståndare för det, men helt klart har vårt spel hittills passa mot Rättvik. Sen tror jag att vi är ett lag som gillar bra förutsättningar och alla utom en av dessa matcher har vi spelat i deras arena som oftas bjuder på bra förutsättningar".

Men nu är det ju fel på kylanläggninen, något som påverkar?

-"Man vill ju alltid tro att man är någon form av isexpert, men det där har vaktmästarna full koll på. Nu kommer vi spela matchen i Rättvik och då litar vi på att de fixar till en spelduglig is, annars hade de flyttat matchen precis som de gjorde mot Gustavsberg".

Hur är formen på Falu BS idag?

-"Vår formkurva pekar uppåt! Vi har tränat hårt under förra veckan, när vi var spellediga, för att vara så bra som möjligt till avslutningen i serien. Nu kommer det fyra matcher på två veckor där vi har stora chanser till poäng i samtliga av dom. Så vi är laddade för en slutspurt".

Hur är läget i truppen?

-"Några skador och sjukdomar finns men inget som kommer att störa oss ikväll. Vi kommer väl få en extra spelare på läktaren också, så vad kan hindra oss då?", avslutar Hedberg allt.

Så alla till Rättvik och ní som har bra ursäkter följer som vanligt laget bäst på elitrapport.se.

Redaktionen önskar laget ett stort Lycka till!

 

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info