Hoppa till sidans innehåll

Inför: Katrineholm Bandy - Falu BS

12 DEC 2014 21:00
Om bara några timmar ska Hansson Buss köra ner Falu BS till klassiska Backavallen för ett möte med Katrineholm Bandy. Här är det senaste inför denna match.
  • Skapad: 12 DEC 2014 21:00

Katrineholm var förra säsongen med och kvalade till Elitserien och är naturligtvis stor favorit till att ta första platsen i den norra Allsvenskan i år.
Laget har också öppnat upp serien på ett imponerande sätt och är ännu obesegrade (tillsammans med HT Bandy) och leder serien som väntat.
Senast i onsdags vann man hemma mot ett vilt kämpande Västanfors med 4-3.

Det finns en twist på lördagens match och det är att det är 40 år sedan som Falu BS vann i SM-finalen 1974 mot Katrineholm med 3-.0. Tittar man inte fullt lika långt bakåt så har lagen möts i norra Allsvenskan 11/12 och 12/13 där det är jämnt skägg, 4 matcher spelade och där lagen vunnit 2 var.
Sedan senaste mötet med Katrineholm har som ni vet mycket hänt i Falu BS och när den nya föreningen reste sig ur askan var Katrineholm i full fart med att bygga inför ett Elitserieavancemang. Det här blir en rejäl utmaning för våra grabbar i morgon men med det spel som visats upp hittills så känns inget omöljligt. Svenska Spel ger 1,15 på vinst för Katrineholm och 7,50 på Faluvinst så det är, väl?, ingen tvekan om vem som är favorit.

Redaktionen fick ett snack ikväll med tränaren Johan Kruse.

-"Vi har myst på lite efter vinsten mot Gustavsberg, snackat ihop oss igen inför mötet mot Katrineholm. En del skador och sjukdomar gör också att vi idag inte riktigt vet viket lag vi ställer upp med men det är oavsett detta en härlig utmaning som ligger framför oss!"

Det är serieledarna och seriefavoriten ni ska möta imorgon, tufft läge gissar jag?

-"Naturligtvis en av de absolut tuffaste matcherna i denna serie och Katrineholm har startat serien på ett bra sätt, de går verkligen för kvalplatserna till elitserien.
Vi kommer inte göra något annorlunda imorgon, vi tror på vår spelide och vet att om vi följer detta är vi svåra att ha att göra med.Vi har byggt upp energi i gruppen och har och ska vara tydliga i vad det är vi vill med denna utmaning".

Det är en tidig seriefinal vi får följa imorgon, det var väl knappast väntat?

-"Nej och det är så tight i serien att du ena omgången kan vara serieledare och i nästa ligger du 5-6:a. Vi fortsätter tro på att vi kan vara topp 5 när serien är slut och jag hoppas vi orkar vara så långsiktiga som vi vill, att vi fortfarande känner att vi vill utmana oss själva och hålla en konstant utveckling, oavsett om det är små detaljer eller nya spelsätt. Det ska vara kultur i Falu BS, att vi ska vara glada och nöjda över bra prestationer men ständigt nyfikna på vad som kan göra oss ännu bättre. Det är väl ändå det grabbarna imponerat på mig mest med, att de tar ansvar för sin egen och lagets utveckling, det kräver mognad".

Nu hoppas vi att Falu BS åker till Katrineholm och gör som många andra under dogs, tvingar favoriten på rygg!

Påminner om att ni som inte åker ner kan följa matchen på www.elitrapport.se

Skribent: Redaktionen

 

Ica Maxi

 

 

Logotype

 

 

 

HR Dalarna - Vi får organisationer att växa och utvecklas

 

Lugnets Idrottsklinik - Home | Facebook 

Logotype

 

 Logotype

 

Bildresultat för falu däck

Trasig bilruta? - Då kan du stödja Falu BS Bandy genom att byta på Ryds bilglas. 75 kr/ruta går till föreningen!

 

vida_logga

Logotype

 

SEB är en bank som hjälper både individer och företag att utvecklas framgångsrikt genom god rådgivning och långsiktiga relationer.

 

Borlänge Bil och Byggnadsglas AB

CGI | Drupal.org

 

 

 Glimstedt – Gaius.nu

Logotype

Zetterström Kakel & Bygg

Postadress:
Falu Bandy Sällskap - Bandy
Lugnetvägen 5
79131 Falun

Kontakt:
Tel: 0730641964
E-post: This is a mailto link

Se all info